COMPANII

De ce se inchid fabricile de lapte din Romania

06 ianuarie 2015, ora 10:35   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
fabrici_lapte.jpg
Peste 50 de fabrici de lapte din Romania, reprezentand aproape o treime din total, s-au inchis anul trecut din cauza scaderii cererii pe piata interna si cresterii costurilor de productie, a declarat Dorin Cojocaru, presedintele patronatului APRIL din industria laptelui.

La inceputul anului trecut in Romania functionau 183 de fabrici de lapte autorizate santitar-veterinar, potrivit APRIL. La 1 aprilie 2014, numarul fabricilor scazuse la 152, iar la finele anului la 130.  

"S-au inchis pentru ca nu le mai merg afacerile. Costurile de productie sunt din an in an mai mari, iar hypermarketurile au inceput sa renunte la productia interna de lapte, pentru ca marcile proprii se produc in tari precum Polonia, Ungaria, Germania, Austria sau Slovacia. Din aceste tari vine lapte mai ieftin, pentru ca au ramas cu stocuri mari din cauza embargoului impus de Rusia", a spus Cojocaru, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca hypermarketurile au marit taxele de raft pentru producatorii romani si incearca sa sustina firmele din tarile in care isi au originile.  "INS spune ca a crescut cu 6% consumul de lactate. Nimeni nu spune insa cu cat au crescut importurile in acest an. Multe ferme medii si mari din Romania s-au inchis, pentru ca din cauza importurilor masive nu mai au cui livra laptele. Exista astfel riscul de a ne decima efectivele de vaci", a afirmat oficialul patronatului.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
mircea a spus:
10/01/2015 11:13
Daca nici acum nu ne-a venit mintea romanului cea de pe urma!Pai daca lanturile de magazine faulteaza producatorii romani ar trebui date afara din tara ! Import import dar ce aici nu am,nu falimentez producatorul autohton.Insa trebuie un mechanism prin care nici producatorul autohton excroc din nastere pe urma sa nu forteze in sus pretul!
 
meliu toli a spus:
15/01/2015 19:21
o mare idiotenie.Numai la noi e asa ceva posibil.Cum de guvernantii nu au grije de productia propie? Dar ei nu au preocupari de genul acesta.Ei se preocupa de scandaluri,de furaciuni,poporul du-l la dracu.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 09:32
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter