COMPANII, CARIERE

De ce se teme Nuclearelectrica de proiectele nucleare concurente

14 iunie 2014, ora 14:32 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
nuclear.jpg
Directorul general al companiei de stat Nuclearelectrica (SNN), Daniela Lulache, se teme de proiectele nucleare concurente din perspectiva plecarii angajatilor calificati, platiti de competitori de cateva ori mai bine decat in Romania.

"Nu avem in prezent o problema cu personalul inalt calificat in sensul migrarii catre competitori. Suntem constienti ca aceasta problema ar putea exista in viitor, competitorii nostri oferind salarii de cateva ori mai mari. Sigur ca ne concentram pe pastrarea personalului calificat si incercam sa atragem tineri bine pregatiti pentru a forma o noua generatie de specialisti. Ne temem de proiectele concurente. Exista si in cazul nostru oameni care au plecat deja, dar nu este vorba despre un fenomen masiv. Oricum, Romania trebuie sa fie atenta la asta", a declarat Lulache, potrivit Mediafax.

Nuclearelectrica, operatorul singurei centrale nuclearelectrice din tara, are aproximativ 2.200 de angajati. Salariul mediu lunar din companie este de aproape 8.300 de lei.

Nuclearelectrica si China General Nuclear Power Corporation au semnat in aprilie un act aditional prin care se prelungeste pana in 31 decembrie durata de valabilitate a scrisorii de intentie semnata in noiembrie2013 privind constructia reactoarelor nucleare 3 si 4 la centrala nucleara din Cernavoda.


Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 24 Octombrie 2021, 22:32
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter