COMPANII

Decizie istorică: armata japoneză ar putea acţiona în afara graniţelor naţionale

17 iulie 2015, ora 17:10 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
japan.jpg
Japonia se pregăteşte pentru o schimbare politică istorică. Premierul Shinzō Abe a obţinut aprobarea legislativului pentru un proiect care a stârnit puternice reacţii: participarea forţelor armate nipone la operaţiuni în afara graniţelor sau în cooperare cu statele aliate.

Zeci de mii de japonezi au participat la protestele faţă de controversatul proiect legislativ. Mulţi au reamintit că bunicul premierului Abe a fost îndepărtat de la conducerea guvernului, în urmă cu 55 de ani, după ce a forţat trecerea prin Parlament a noului proiect de acord de securitate între Statele Unite şi Japonia.

Primul-ministru Shinzō Abe a insistat însă că schimbarea legii este esenţială pentru securitatea Japoniei.

"Securitatea în regiunea noastră este din ce în ce mai ameninţată. Este absolut necesar să schimbăm legislaţia pentru a proteja viaţa japonezilor şi pentru a împiedica un război", a declarat Shinzō Abe.Dacă proiectul legislativ va fi aprobat şi de camera superioară, Japonia va putea oferi susţinere logistică ţărilor prietene, va putea să-şi extindă participarea la operaţiunile de menţinere a păcii şi va putea acţiona în incidente armate în afara teritoriului naţional.

Potrivit articolului 9 din Constituţia niponă, militarii japonezi nu au dreptul în prezent să participe la operaţiuni combatante în afara graniţelor, scrie stiri.tv.ro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Mai 2020, 03:10
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter