COMPANII

Declaratia de la Bucuresti: Care sunt cele 10 cerinte ale protestatarilor de la Universitate

21 decembrie 2013, ora 19:10   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
foto: Uniti Salvam
foto: Uniti Salvam
Comunitatea Uniti Salvam a lansat in cadrul mitingului de la Piata Universitatii de sambata, 21 decembrie, "Declaratia de la Bucuresti", care cuprinde 10 solicitari.

"La 24 de ani de la momentul decembrie 1989, in contrast cu visurilesi sperantele de atunci ale romanilor, avem o clasa politica imorala, tot mai rupta de cetateni, care s-a inconjurat cu ziduri legislative menite sa-i protejeze privilegiile", se arata intr-un comunicat al protestatarilor.

"Prefacandu-se ca sunt in tabere opuse, politicienii mimeaza democratia dar pe sub masa isi dau mana pentru a satisface interesele imbogatitilor de tranzitiesi ale corporatiilor straine", au adaugat protestatarii din cadrul comunitatii Uniti Salvam.

Potrivit acestora, in timp ce parlamentarii isi pregatesc superimunitatisi amnistii, "abuzul de puteresi de forta" devine singura lege aplicabila restului de 20 de milioane de romani."Dispretul este moneda cu care au tratatsi trateaza cererile legitime ale cetatenilor, strigate de nenumarate ori in strada de la 1 septembrie. De aceea este necesar sa facem un pas inainte, sa-i determinam pe unii dintre ei sa plece de la putere, iar pe ceilalti sa darame zidurile legislative care acopera afacerile murdaresi impiedica venirea unor oameni noi, necompromisi, sa gestioneze treburile publice", au continuat protestatarii.

Ei au mentionat ca sunt numeroase revendicarile care ar trebui incluse pe lista pentru a readuce Romania la o stare de normalitate, dar le-au notat doar pe cele mai dureroase in momentul actualsi in special pe cele ce pot deschide usa schimbarii.

Acestia solicita:

1.Demisia Guvernului Victor Pontasi a Presedintelui Traian Basescu.
2.Destituirea conducerii jandarmerieisi anchetarea abuzurilor comise la Pungestisi in alte localitati, cu participarea unor experti desemnati de Consiliul Europei.
3.Abrogarea noilor modificari aduse codului penal, legii amnistiei precumsi respingerea proiectului de modificare a legii exproprierii.
4.Modificarea legii partidelor politice pentru relaxarea conditiilor de infiintare a acestora.
5.Revizuirea legilor electorale prin eliminarea pragurilorsi reducerea numarului de semnaturi pentru inregistrarea candidatilor independenti.
6.Eliminarea obligatiei de declarare a adunarilor publice.
7.Desecretizarea tuturor contractelorsi clauzelor confidentiale incheiate de Statul Roman, cu exceptia celor din domeniul aparariisi sigurantei nationale.
8.Interzicerea mineritului pe baza de cianuri in Romaniasi includerea Rosiei Montane pe lista patrimoniului mondial UNESCO.
9.Interzicerea prin lege in Romania a fracturarii hidraulice de mare volum in explorareasi exploatarea gazelor desistsi a altor hidrocarburi provenind din zacaminte neconventionale.
10.Anularea concesiunilorsi licentelor de exploraresi exploatare a hidrocarburilor desist.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Calin a spus:
26/12/2013 19:03
nu inteleg de ce acesti protestatari ignora complet vointa oamenilor din Rosia Montana, care cer de ani de zile PORNIREA proiectului minier! iar ei locuiesc acolo, nu la sute de kilometri distanta!
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 05 Decembrie 2021, 09:23
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter