- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Deloitte: Pietele emergente, cele mai dinamice din punct de vedere al activitatii de fuziuni si achizitii

02 Nov, 11:21 • Redactia DailyBusiness
Activitatea de fuziuni si achizitii din industria energiei are loc pe etape, tonul fiind dat de companiile de petrol si gaze din pietele emergente, potrivit previziunilor Deloitte legate de piata energiei pentru anul viitor.
Deloitte: Pietele emergente, cele mai dinamice din punct de vedere al activitatii de fuziuni si achizitii

„Al doilea val M&A (fuziuni si achizitii-n.r.) are loc acum si implica marile companii de stat din Rusia, Coreea de Sud, Brazilia si Malaiezia. Al treilea val, care abia acum se contureaza, vizeaza companiile nationale din India si Comunitatea Statelor Independente”, se arata in raportul Deloitte.

Raportul este realizat in baza unor interviuri detaliate cu companii-client, analisti specializati in aceasta industrie, precum si consultanti seniori din cadrul firmelor membre Deloitte la nivel global.

Chiar daca declinul economic international se tempereaza, sectorul energiei s-ar putea confrunta si in 2011 cu un mediu de activitate dificil. Pretul petrolului, precum si sustenabilitatea procesului de redresare vor influenta modul in care toate formele de energie vor fi produse si consumate.

Capacitatea de integrare post-fuziune a companiilor se va dovedi de importanta capitala, cu precadere in pietele emergente, unde structurile financiare complexe, diferentele culturale si mediul de reglementare incert reprezinta piedici in obtinerea sinergiilor anticipate.

Parteneriatele tot mai extinse dintre China si natiunile bogate in petrol ar putea accelera economia acestei republici, precum si economia globala in anii ce vor urma. Aceste parteneriate vor avea un efect pozitiv asupra pietei energiei, precum si asupra infrastructurii si industriei.

Energia regenerabila are perspective pozitive, in contextul in care energia solara castiga teren

In 2011 si pe viitor, tehnologiile solare se vor extinde de la utilizatorii industriali la consumatorii rezidentiali si la micile afaceri.

Industria de rafinare se muta spre Est

In timp ce statele Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) asista la scaderea cererii, piata creste in Orient, situatie ce sugereaza o tendinta pe termen lung.

E dificil de anticipat cat de repede va creste consumul in pietele asiatice in anii urmatori si ce produse rafinate vor avea prioritate. Este insa destul de usor de preconizat ca benzina si derivatele sale vor ramane in top, ceea ce va atrage necesitatea benzinariilor de a se conforma cererii.

Energia nucleara, o prioritate relansata pe pietele emergente

Dezvoltarea sectorului energetic pe segmentele care protejeaza mediul este prioritatea multor guverne. Cum energia nucleara este una dintre cele mai curate si mai de incredere surse, industria de profil va asista la o crestere considerabila care se va incadra foarte bine in strategiile guvernamentale.

Pietele emergente se confrunta insa cu provocarea de a integra facilitatile de energie nucleara in infrastructura nationala.

Legatura dintre apa si energie devine tot mai importanta

Considerentele privind sustenabilitatea reprezinta elemente cheie in
procesul de luare a deciziilor in afaceri, fiind totodata factori decisivi care vor afecta competitia la nivel mondial.

Operatiunile de exploatare si productie petroliera avanseaza odata cu progresul tehnologic

Ca urmare a incidentelor recente cu impact asupra mediului, sanatatii si sigurantei din industria petrolului si gazelor, guvernele ar putea urmari cu mai multa atentie toate tipurile de productie de energie.

Masinile electrice zdruncina piata auto

Consumatorii au avut intotdeauna posibilitatea sa opteze pentru masini care sa aiba un anume aspect si care sa le ofere o anume experienta. In curand vor avea la fel de multe optiuni in ceea ce priveste sursa lor de alimentare.

Autovehiculele electrice hibride isi vor mentine popularitatea, dar masinile electrice hibride de tip plug-in si cele pur electrice vor castiga teren odata cu cresterea cererii.

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanta, consultanta financiara ? deservind numeroase industrii. Compania are o retea globala de firme membre, care activeaza in 140 de tari si are 169.000 de angajati.