- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Den Braven: Preluarea de catre consortiul Egeria-Wagram ne va dubla afacerile din Romania in urmatorii 3 ani

02 Aug, 12:52 • Redactia DailyBusiness
Preluarea grupului Den Braven de catre consortiul Egeria-Wagram va duce la dublarea cifrei de afaceri a subsidiarei din Romania, pana la 60 mil. euro in urmatorii trei ani, estimeaza reprezentantii companiei.
Den Braven: Preluarea de catre consortiul Egeria-Wagram ne va dubla afacerile din Romania in urmatorii 3 ani

Concernul olandez Egeria, unul din cele mai mari fonduri de investitii de tip private equity din Olanda, cu active de peste 1mld. euro, a finalizat, recent, in parteneriat cu Wagram, o alta companie olandeza specializata in acelasi tip de investitii, operatiunea de preluare a pachetului majoritar de actiuni al grupului Den Braven, lider mondial in domeniul izolantilor profesionali.

Noii actionari ai Den Braven au decis sa investeasca in perioada urmatoare in cresterea capacitatilor de productie din Romania, singura fabrica a grupului din sud-estul Europei, din cele 11 fabrici pe care Den Braven le detine la nivel mondial.

Reprezentantii companiei apreciaza ca investitiile preconizate pentru extinderea capacitatilor de productie din Romania vor dubla cifra de afaceri a subsidiarei locale in urmatorii trei ani.

„Preluarea grupului Den Braven de catre niste giganti financiari, cum sunt Egeria si Wagram, companii care dispun de resurse financiare extrem de solide, reprezinta o garantie pentru dezvoltarea ulterioara a grupului si, implicit, a activitatilor din Romania”, a declarat Adrian State (foto), directorul general al Den Braven Romania.

„In urma discutiilor pe care le-am avut cu noii actionari majoritari si cu noul CEO al grupului, Geert Jansen, am primit asigurari ca in perioada urmatoare se va investi in extinderea capacitatilor fabricii din Romania, astfel ca in urmatorii trei ani sa atingem o cifra de afaceri de circa 60 mil. euro, respectiv un nivel dublu fata de cel de 30,8 milioane de euro, inregistrat in 2009″, a explicat Adrian State.

El a precizat ca firma isi va mentine aceeasi structura a personalului si a afirmat ca relatiile de afaceri cu partenerii Den Braven Romania, atat cei interni, cat si cei externi, vor fi mentinute.

Potrivit lui Adrian State, tinta de crestere propusa pentru urmatorii trei ani va putea fi sustinuta de lansarea de noi produse, de majorarea cotei de piata din Romania, unde compania este unic producator de spume poliuretanice si sisteme de spuma poliuretanica rigida pentru termo-fono-hidro izolatii in constructii, precum si de cresterea masiva a exporturilor, dupa ce, in numai aproape trei ani de la infiintare, fabrica exporta in prezent in 32 de tari.

Den Braven Romania detine in prezent o cota de peste 50% din piata locala a spumelor poliuretanice, precum si din cea a izolantilor siliconici si acrilici.

Egeria este una din cele mai mari companii olandeze specializate in investitii de tip private equity, care detine active de peste un milliard de euro si administreaza un portofoliu de 13 firme cu activitati in mai multe domenii, printre care materiale de constructii, produse chimice, media, farma sau asigurari de viata. Egeria vizeaza, in principal, achizitia de companii olandeze cu valori de piata cuprinse intre 50 si 200 de milioane de euro si a alocat in acest an un buget de achizitii de 800 de milioane de euro.

Wagram Equity Partners a fost infiintata in anul 1996 in Olanda si este specializata, de asemenea, in investitii private equity, realizand pana in prezent investitii totale de 200 de milioane de euro.

Grupul Den Braven, infiintat in Olanda, in anul 1974 , de catre fostul actionar, Cees den Braven, detine 11 unitati de productie la nivel mondial si deruleaza activitati in peste 100 de tari din intrega lume, fiind specializat in productia si distributia izolantilor profesionali pentru constructii, industria geamului termoizolant si auto, precum si pentru utilizatori casnici.