- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Den Braven Romania: Afacerile din primele 10 luni, mai mari decat in intreg anul trecut

22 Nov, 14:05 • Redactia DailyBusiness
Producatorul de spume poliuretanice si hotmelt de pe piata locala Den Braven Romania a inregistrat in primele zece luni din 2010 vanzari totale de 33,7 milioane de euro, cu 9,4% mai mari decat valoarea realizata in intreg anul 2009, au anuntat luni reprezentantii companiei.
Den Braven Romania: Afacerile din primele 10 luni, mai mari decat in intreg anul trecut

Comparativ cu primele 10 luni din 2009, in acest an vanzarile au avansat cu 30%.

„Aceste rezultate au fost determinate in primul rand de cresterea exporturilor, care au avansat cu 71% fata de aceeasi perioada a anului trecut”, a declarat Adrian State (foto), directorul general al Den Braven Romania.

El a precizat ca societatea a obtinut „o crestere a vanzarilor si a numarului de clienti in Romania, in conditiile in care piata locala a materialelor de constructii a scazut cu peste 50%, iar aproximativ 80 de firme romanesti intra zilnic in faliment”.

Vanzarile companiei pe piata romaneasca s-au majorat cu aproximativ 5% in perioada ianuarie-octombrie, la 15,06 milioane de euro, din care cele de spuma poliuretanica, principalul produs al firmei, au avansat cu 9%, la 4,4 milioane de euro. Ponderea vanzarilor in marile retele de magazine specializate in distributia materialelor de constructii a fost de circa 55% in totalul cifrei de afaceri.

„Din cauza lipsei proiectelor mari si a problemelor legate de lichiditati, firmele de constructii au renuntat sa mai cumpere cantitati mari de materiale care risca sa fie blocate pe stoc, asa ca prefera sa le achizitioneze direct din magazinele specializate. In acest an, vanzarile noastre in retelele key-account au crescut in medie cu peste 55%, iar in unele cazuri chiar s-au dublat”, a explicat Adrian State.

In acest an, compania a majorat salariile, in medie, cu 10% si a marit echipa de vanzari, ceea ce a dus la cresterea vanzarilor si a cotei de piata.

Valoarea exporturilor companiei a atins in primele zece luni un nivel de 16,6 milioane de euro, cu 71% mai mare decat cel consemnat in perioada ianuarie-octombrie 2009, iar exporturile de spuma poliuretanica au totalizat 14,6 milioane de euro, cu 73% mai mult decat in perioada similara a anului precedent. Cele mai importante vanzari au fost realizate pe pietele din Polonia, Italia, Cehia si Austria.

Den Braven Romania exporta in prezent in 32 de tari, dupa ce a intrat, in acest an, pe pietele din Vietnam, Argentina si Lituania.

Compania si-a majorat estimarile pentru 2010

In urma rezultatelor inregistrate in primele zece luni, reprezentantii Den Braven Romania se asteapta la o crestere de minimum 20% a cifrei de afaceri la sfarsitul anului 2010, respectiv pana la 37 milioane euro.

In luna aprilie, estimarile companiei vizau o majorare de 10-15% a cifrei de afaceri.

In 2009, societatea a afisat vanzari totale de 30,8 milioane de euro.

Grupul Den Braven, infiintat in anul 1974, in Olanda, detine 11 unitati de productie la nivel mondial si deruleaza activitati in peste 100 de tari de pe patru continente, fiind specializat in productia si distributia izolantilor profesionali pentru constructii, industria geamului termoizolant si auto, precum si pentru utilizatori casnici.

Grupul a deschis reprezentanta din Romania in octombrie 1997, pentru care lucreaza in prezent peste 250 de angajati. Grupul a investit in 2007-2009 circa 20 milioane de euro intr-o fabrica de spume poliuretanice in Romania, singura de pe piata locala si din Europa de Est.