- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Den Braven Romania si-a crescut cu 40% vanzarile in S1, pe baza exporturilor

20 Jul, 13:46 • Redactia DailyBusiness
Producatorul de spume poliuretanice Den Braven Romania si-a crescut vanzarile cu 40% in primul semestru, pana la 16,3 mil. euro, ca urmare a cresterii de peste doua ori a exporturilor.
Den Braven Romania si-a crescut cu 40% vanzarile in S1, pe baza exporturilor

Exporturile de spuma poliuretanica ale companiei au crescut in perioada mentionata de 2,3 ori, pana la 6,9 milioane de euro, iar vanzarile totale la export s-au majorat de peste 2,15 ori.

Vanzarile de pe piata locala ale companiei au crescut cu 7% in primele sase luni ale anului, comparativ cu perioada similara din 2009, la 7,5 milioane de euro, in conditiile in care, potrivit ultimelor date statistice, sectorul romanesc al constructiilor s-a redus cu aproximativ 20%.

„Faptul ca se cumpara materiale de constructii in Romania, intr-o piata care traverseaza momente extrem de dificile, nu poate fi decat un semnal pozitiv pentru acest sector, iar rezultatele obtinute ne indreptatesc sa credem ca vom atinge cresterea de 10-15% bugetata pentru acest an”, a declarat Adrian State (foto), directorul general al Den Braven Romania.

„O tendinta importanta remarcata in ultimele luni este preocuparea din ce in ce mai intensa a romanilor de a-si termoizola propriile locuinte in perspectiva unei ierni care va solicita costuri energetice mai mari decat in alti ani si care, desi se confrunta cu reduceri semnificative ale veniturilor, au decis ca este mai rentabil sa faca acest efort financiar acum, decizie favorizata, e drept, si de scaderea din acest an a preturilor la ferestrele de tip termopan”, a adaugat Adrian State.

Den Braven Romania si-a dublat in medie, vanzarile catre marile lanturi de magazine specializate in vanzarea materialelor de constructii, finisaje si brioolaj.

„Cresterea spectaculoasa a vanzarilor din cadrul marilor retele de magazine specializate a fost influentata de lipsa din acest an a proiectelor mari din constructii, care in trecut determinau firmele sa cumpere cantitati mari pe stoc, pentru care obtineau discounturi considerabile. In prezent, deoarece majoritatea lucrarilor sunt mici, foarte multe firme de montaj prefera sa cumpere direct de la raft cantitati mai reduse de materiale, pentru a nu-si bloca fondurile”, a explicat directorul general al Den Braven Romania.

Singurele proiecte noi pentru care comapnia a livrat produse in acest an au fost hotelul Ramada si centrul comercial Plaza Mall, ambele din Oradea.

Grupul Den Braven, infiintat in anul 1974, in Olanda, detine 11 unitati de productie la nivel mondial si deruleaza activitati in peste 100 de tari de pe patru continente, fiind specializat in productia si distributia izolantilor profesionali pentru constructii, industria geamului termoizolant si auto, precum si pentru utilizatori casnici..

Grupul a deschis reprezentanta din Romania in octombrie 1997, pentru care lucreaza in prezent peste 250 de angajati, investind in perioada 2007-2009 circa 20 milioane de euro in productia de spuma poliuretanica.