- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Depaco: Piata de tigle metalice se va reduce la jumatate anul acesta

02 Sep, 10:25 • Redactia DailyBusiness
Piata de tigle metalice va fi la jumatate fata de ceea ce a insemnat ea anul trecut, din punct de vedere valoric, a spus Dragos Irimescu (foto), proprietarul producatorului de tigla metalica Depaco.
Depaco: Piata de tigle metalice se va reduce la jumatate anul acesta

Depaco, producatorul tiglei metalice Wetterbest, si-a crescut cu 70% productia in primul semestru al anului.

„Pentru noi, in 2009, cererea a fost mai mare decat anul trecut, desi e cert ca anul acesta, piata s-a mai contractat”, a afirmat Dragos Irimescu.

In primele 8 luni ale anului 2009, Depaco a avut o cifra de afaceri de 2,9 milioane euro, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, de 2,2 milioane euro.

Compania a investit 150.000 de euro pentru o noua linie de productie de tigla metalica, astfel ca la fabrica din Baicoi detine in prezent 5 linii automate de productie (2 de tigla metalica, una de tabla cutata, una de coame rotunde si una pentru tabla plana), la care lucreaza 45 de oameni, cu 15% mai multi decat anul trecut, potrivit lui Irimescu.

Tigla Wetterbest a fost lansata pe piata in 2008. Fabricata din otel de la ArcelorMittal, Wetterbest se prezinta sub forma unor panouri de tabla prevopsita, din otel, deformata la rece, debitata la diverse lungimi.

Daca in 2008, Depaco a avut o cifra de afaceri de 3,5 milioane euro, pe 2009 estimeaza o crestere de pana la 5 milioane de euro.

Depaco a debutat pe piata de tigle metalice in 1999 sub numele Final Construct. In martie 2007, firma s-a rebranduit, iar Final Construct a devenit Depaco, care si-a extins totodata aria de activitate. Compania si-a schimbat atat actionariatul, cat si strategia de dezvoltare, devenind din importator, producator de tigle metalice.