COMPANII

Diaspora Start-Up: romanii plecati din tara primesc 35.000 de euro sa deschida afaceri in Romania

30 mai 2018, ora 16:18 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Mihai_ZANT_Managing_Partner_REVIRO.jpg
Mii de români din diaspora îşi doresc să înceapă o afacere în România cu fonduri oferite de Uniunea Europeană prin programul „Diaspora Start-Up”. Finanţarea oferită de Ro-Win este nerambursabilă şi poate ajunge până la 35.000 de euro, în funcţie de proiectul depus.

Pentru a uşura procesul de aplicare, Ro-Win – Succes în România, unul dintre administratorii de granturi europene, a lansat „Ghidul Antreprenorului pentru Diaspora Start-Up”, o sinteză a tuturor cerinţelor şi etapelor prin care trebuie să treacă cei care îşi doresc să aplice la acest tip de finanţare.

„Birocraţia este principalul obstacol pe care îl văd românii din diaspora în deschiderea unei afaceri în România. Lipsa surselor de finanţare ocupă locul al doilea, la mare distanţă de alţi factori. Noi le putem rezolva ambele probleme. Pentru ca acest lucru să se întâmple, cei interesaţi trebuie să poată aplica cu uşurinţă, indiferent de programul pe care îl aleg. Acesta este motivul pentru care am creat Ghidul” a declarat Mihai Zânt, Managing Partner Reviro.

În primele luni ale anului echipa Ro-Win a avut o serie de întâlniri cu români din Franţa, Belgia, Germania, Suedia, Danemarca sau Marea Britanie. Cei mai mulţi au cerut o astfel de sinteză deoarece documentaţia este amplă, iar condiţiile de eligibilitate par complicate la prima vedere.„Ne-am întâlnit cu români care locuiesc în multe oraşe europene, de la Paris sau Londra până la Nantes sau Manchester. Toţi vor să construiască un business în România, însă îşi doresc să fie sprijiniţi. Ghidul este una dintre modalităţile noastre de a-i sprijini, alături de cursul de antreprenoriat şi o serie de webinarii, resurse pe care le oferim gratuit.” a adăugat Mihai Zânt.

Ghidul Antreprenorului aduce clarificări privind procesul de aplicare, astfel încât cei interesaţi vor putea parcurge cu uşurinţă documentaţia, sistemul de punctaj al proiectelor înscrise, care sunt cheltuielile şi domeniile de activitate eligibile, precum şi alte informaţii de care are nevoie un român de peste hotare care vrea să deschidă o afacere în România.

Ghidul Antreprenorului pentru Diaspora Start-Up poate fi descărcat gratuit de pe https://www.ro-win.ro/ghid/
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Mai 2022, 06:12
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter