COMPANII

Directorul RADET: Sistemul de distributie a energiei termice este ca o rabla

10 iunie 2015, ora 14:30 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
calorifer.jpg
Sistemul de distributie a energiei termice a fost proiectat in anii '50-'60 si era ca un autobuz cu multi oameni pe scara, datorita dezvoltarii industriale a Capitalei, dar a ajuns precum o rabla care mai duce vreo 10 persoane, dar cu aceleasi costuri, a declarat directorul general al RADET Bucuresti, Gabriel Tanase.

"Acest sistem care a fost proiectat in anii '50-'60 arata la inceput ca un autobuz de 50 de locuri si care avea multi oameni pe scara datorita cresterii industriale si concentrarii acesteia in zona Bucurestiului. Astazi, acest camion, din pacate, este o rabla, care nu mai duce decat vreo 10 pasageri, dar cu aceleasi consumuri, cu aceleasi costuri ca pentru 50 de oameni. Sistemul de distributie a agentului termic din Bucuresti este al doilea ca marime din Europa, dupa cel din Moscova. Are aproape 4.000 de kilometri de conducte", a declarat Gabriel Tanase, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, sistemul inregistreaza lunar de la 700 la 1.200 de avarii. Numarul avariilor s-a mai redus, desi sumele pe care RADET le are pentru investitii s-au micsorat de la an la an.

"In privinta investitiilor, pot sa va spun ca in urma cu sase ani acestea se cifrau, din partea municipalitatii, la 135 de milioane de lei, anul trecut banii alocati au fost de doar 4,4 milioane de lei. Am reusit sa obtinem anul acesta de la municipalitate, Consiliul General si Primaria Municipiului Bucuresti, o suma mai mare, de vreo 55 de milioane de lei, dar este doar 10% din cat ar avea nevoie sistemul de distributie si transport pentru a fi reabilitat", a afirmat Gabriel Tanase.Directorul RADET a spus ca sistemul ar avea nevoie anual de investitii de peste 100 de milioane de euro pentru a ajunge, in urmatorii 10 ani, la un nivel competitiv. Acesta a explicat ca un sistem de distributie are o durata de viata de doar 20 — 22 de ani.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 23 Octombrie 2021, 11:07
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter