- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Dragos Damian, noul director general al Zentiva Romania

10 Mar, 15:20 • adrian.mihaltianu
Compania farmaceutica Zentiva a anuntat ca incepand cu 1 aprilie 2008, functia de country general manager va fi preluata de catre Dragos Damian.
Dragos Damian, noul director general al Zentiva Romania

Dupa aceasta data, Jozef Belcik, care a avut drept principal obiectiv reorganizarea companiei din punct de vedere strategic si structural, va continua sa supervizeze activitatea comerciala a companiei Zentiva in Romania din functia de zone manager.

„Ma bucur sa pot trage linie si sa constat indeplinirea obiectivelor asumate incepand cu luna iulie a anului trecut”, a declarat Belcik.

„Ii urez bun venit domnului Dragos Damian si am convingerea ca se va integra foarte bine in echipa Zentiva”, a spus Manuela Voicila, director general Divizia Operationala Zentiva.

Dragos Damian este cetatean roman, in varsta de 40 de ani. A absolvent Universitatea de Medicina din Cluj. A lucrat in industria farmaceutica din Romania din 1994, cand a inceput cu Roche, promovand in organizatie pana la pozitia de medical manager.

Intre 1999 si 2004, Dragos Damian a condus biroul reprezentativ al Menarini / Berlin Chemie. Apoi s-a mutat la Terapia, unde a ocupat postul de director comercial. In 2006 Ranbaxy a cumparat compania, iar Damian a fost numit CEO al noii entitati.

Jozef Belcik este de nationalitate slovaca, are 33 de ani, lucreaza in industria farmaceutica de 10 ani si este de formare doctor. In anul 2000, el s-a alaturat echipei Leciva (fosta denumire a companiei Zentiva in Republica Ceha) ca marketing manager pentru export, iar in 2001 a fost numit export director pentru Leciva.

Intre 2003 si 2004, Belcik a ocupat functia de country manager pentru Polonia si apoi manager regional pentru Polonia si tarile baltice. In perioada 2005-2006, acesta a fost general manager pentru Zentiva Slovacia, iar din 2007 el ocupa functia de manager general regional pentru Romania, Bulgaria si Moldova.

Conform Cegedim, vanzarile Zentiva din 2007 au fost in valoare de aproape 87 milioane de euro, avand o cota de piata de 4,8%.