COMPANII, BURSE

Drumul Mătăsii: Chinezii preiau oficial pachetul majoritar din grupul Rompetrol

29 aprilie 2016, ora 21:42 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rompetrol.jpg
Compania națională de petrol și gaze din Kazahstan – KazMunayGas (KMG) şi China Energy Company Limited (CEFC) au semnat vineri documentele specifice pentru constituirea unui joint-venture.

Participarea KMG şi CEFC în noul joint-venture va fi de 49%, respectiv 51%.
 

Conform ințelegerii dintre KMG - CEFC, compania din China își asumă o serie de obligații,   prin care aceasta va efectua investiții în dezvoltarea de noi proiecte în Uniunea Europeană şi ţările adiacente Drumului Mătăsii.  Sub denumirea « Silk Way» (Drumul Mătăsii), proiectul comun al companiei naționale din   Kazahstan - KMG și al companiei din China – CEFC se va dezvolta având ca baza platforma Grupului KMGI.

O echipă mixtă de lucru formată din experți din Kazahstan, China si
România a realizat un volum important de activități pregătitoare - semnarea în 14   decembrie 2015 a Memorandumului de Înțelegere în prezenta prim miniştrilor din Kazahstan şi China, dar și validarea pe 29 ianuarie 2016 de către părțile semnatare a Condițiilor principale ale tranzacției (Term Sheet).  “Sunt convins că în parteneriat cu un investitor puternic, compania va reuşi să avanseze considerabil, utilizând KMGI drept platforma comună pentru dezvoltarea business-ului”, declară Sauat Mynbayev, președintele KMG.  

Directorul executiv al CEFC, Jianjun Zang a subliniat: “Parteneriat din CEFC şi KMG are ca  obiectiv o dezvoltare stratregică care va face din KMG International o platformă comună   pentru obţinererea de resurse şi efectuarea de investiţii strategice. Această evoluţie se   înscrie în spiritul celor două iniţiative naţionale `One Belt One Road` şi `Nurly Zhol`.   Suntem încrezători că va fi o colaborare benefică pentru a dezvolta un parteneriat strategic pe termen lung".

Conform celor stabilite de ambele părți, guvernarea societății mixte se va face pe bază de paritate.

Tranzacția va fi supusă unor măsuri prealabile, care presupun inclusiv aprobarea finală din
  partea autorităților competente europene şi chineze, dar şi alte instituţii abilitate. Data   estimată pentru finalizarea acesteia este octombrie 2016.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 06 Iulie 2022, 06:58
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter