COMPANII

Economia puternica unde milioane de locuitori sunt in pragul foametei, desi au job

15 iunie 2015, ora 00:07, autor(i): Mona Manole 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
mancat.jpg
Intr-o tara democratica, ce functioneaza pe principiile meritocratiei, ar fi normal ca cine munceste din greu, ba chiar are si mai multe slujbe, sa aiba asigurata hrana zilnica pentru el si familia sa. Intr-una dintre cele mai puternice economii din lume, milioane de oameni nu au insa siguranta hranei de maine, desi au joburi. Citeste in DailyBusiness.ro care este explicatia pentru acest paradox.

Este greu de crezut ca in Statele Unite, 49 de milioane de americani nu au siguranta hranei de maine. Asta inseamna ca 1 din 6 locuitori nu stie cand si de unde va manca urmatoarea masa. Ceea ce e socant este ca din cei 49 de milioane de americani care se lupta cu foametea, cateva milioane au joburi si muncesc din greu pentru a asigura hrana familiei.

"In prezent, saracii care muncesc din greu sunt nevoiti sa decida intre a manca si a plati chiria, a-si hrani copiii si a-si lua medicamente, daca sa manance de dimineata sau daca sa dea drumul la caldura seara", scrie intr-un editorial pentru CNBC Lauren Bush Lauren, CEO si fondator al organizatiei FEED, ce hraneste copii saraci din intreaga lume.

Cand vine vorba de insecuritatea hranei, doua probleme principale sunt puse in discutie.Prima este legata de salariul minim. In aceasta primavara, sute de mii de angajati platiti cu salariul minim au protestat pentru majorarea venitului. "Este timpul ca America corporatista sa se asigure ca nimeni de pe statul sau de plata nu trebuie sa apeleze la ajutoare sociale pentru a-si asigura hrana zilnica", spune Lauren Bush.

A doua problema pusa in discutie de aceasta este legata de politicile nationale si de criteriile de eligibilitate ale celor care primesc hrana de la stat. Studiul Feeding America arata ca un sfert dintre cei care nu au siguranta hranei au venituri considerate prea mari pentru a intra in programul guvernamental, prin care se acorda alimente.

Potrivit standardelor federale, veniturile acestora ar trebui sa fie mai mult decat suficiente pentru a-si procura hrana zilnica. Atunci, de ce aceste familii nu sunt in stare sa-si asigure una dintre nevoile de baza? Raspunsul sta in plafonul de venit stabilit pentru a intra intr-un astfel de program de ajutorare, care a ramas neshimbat din 1963 incoace. Bugetele familiilor de astazi difera insa foarte mult de cele de acum 50 de ani.

"Imi dau seama ca este usor sa arati cu degetul catre companii si autoritati, pentru neglijarea angajatilor saraci. In timp ce ar trebui sa solicitam schimbari in politicile acestora, o schimbare si mai importanta ar trebui sa aiba loc la nivelul tuturor cetatenilor americani. Nu ar trebui sa ne mai gandim la foamete ca la o problema izolata, ce ii afecteaza pe altii, ci sa realizam ca printre cei afectati ar putea fi chiar vecini de-ai nostri. Adevarul dur despre meritocratie este ca daca unul dintre noi este lovit de acest sistem, care se doreste a fi unul corect, atunci toti suntem in pericol. E timpul ca fiecare american care munceste din greu sa aiba salariu pe masura, care sa-i permita sa traiasca, nu doar sa supravietuiasca”, conchide CEO-ul FEED.

Citeste si Adevaratele Jocuri ale Foamei din cea mai bogata tara din lume: 1 din 6 locuitori se culca flamand
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 26 Mai 2022, 07:17
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter