COMPANII

Ecotic: Decizia Consiliului Concurentei de sanctionare a firmelor din asociatie este nejustificata

18 ianuarie 2014, ora 11:15 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
deee.jpg
Asociatia Ecotic a anuntat vineri ca a respectat recomandarile Consiliului Concurentei cu privire la campaniile de tip buy-back si considera nejustificata decizia institutiei, care a sanctionat sase firme membre cu amenzi de 8,6 milioane lei pentru stabilirea unei intelegeri anticoncurentiale.

Potrivit Ecotic, asociatia a organizat in anul 2009 campanii de colectare de deseuri de echipamente electrice si electronice, inclusiv in sistem buy-back, in scopul indeplinirii obiectivului principal al organizatiei, cel de colectare si reciclare a deseurilor electrice si electronice si al stimularii consumatorilor sa predea in mod corect deseurile, in loc sa fie aruncate in fluxul menajer.

"Ecotic a platit o remuneratie fixa, in functie de tipul de deseu, pentru fiecare deseu colectat in cadrul campaniilor de buy-back. Aceste campanii au fost derulate cu respectarea normelor de concurenta, neexistand intelegeri anticoncurentiale intre companiile membre participante la campanii. Mai mult, initiativa generala a acestor campanii, orientate spre colectarea de deseuri, a apartinut Ecotic", se arata intr-un comunicat al Ecotic, citat de Mediafax.

Consiliul Concurentei a sanctionat cu amenzi in valoare totala de 56,5 milioane de lei (aproximativ 12,7 milioane euro) 14 companii membre ale asociatiilor Rorec si Ecotic pentru incheierea unor intelegeri anticoncurentiale in cadrul campaniilor de tip buy-back.

Sanctiunile au fost aplicate in cadrul investigatiei pe pietele comercializarii de echipamente electrice si electronice (EEE) si a gestionarii deseurilor acestora (DEEE).Sase companii membre ale asociatiei ECOTIC au fost sanctionate cu 8,6 milioane de lei (1,9 milioane euro) pentru stabilirea unei intelegeri anticoncurentiale prin crearea unui mecanism similar cu cel al asociatiei ROREC in cadrul campaniilor de tip buy-back initiate in februarie 2009.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 13 Iulie 2020, 21:21
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter