- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Electroarges vrea sa treaca de pe Rasdaq pe BVB

04 Apr, 07:27 • Redactia DailyBusiness
Compania Electroarges vrea sa treaca de pe piata Rasdaq la cota Bursei de Valori Bucuresti (BVB).Decizia a fost luata de actionarii companiei, in sedinta din 30 martie.
Electroarges vrea sa treaca de pe Rasdaq pe BVB

Conform unui comunicat de presa trimis joi pietei Rasdaq, in sedinta AGA, actionarii au decis listarea la bursa, urmand ca in perioada urmatoare sa fie demarate preparativele necesare listarii la BVB.

In aceiasi sedinta, actionarii au aprobat majorarea capitalului social cu 50%, la 1,9 milioane lei.

Majorarea s-a facut prin incorporarea rezervelor rezultate din profitul obtinut anul trecut, astfel au fost emise 6,36 milioane actiuni cu valoarea nominala de 0,10 lei, acestea urmand sa fie alocate persoanelor inregistrate in registrul actionarilor la data de 15 aprilie, pentru doua titluri detinute ei vor primi o actiune noua.

Compania a obtinut anul trecut un profit de 1 milion lei. Suma de 62 lei a fost incorporata in rezerve legale, restul de 974.110 lei a fost incorporata in rezervele din care s-a facut majorarea de capital cu 636.006 lei.

Producatorul de masini si aparate electrocasnice avea inainte de majorare un capital social de 1,27 milioane lei, divizat in 12,72 milioane actiuni cu valoarea nominala de 0,10 lei. Conform cotatiei de 0,86 lei din 31 martie, capitalizarea companiei este de 10,94 milioane lei ( 2,94 milioane euro).