- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Euro Insol: Unii trambiteaza triumfalist iesirea Hidroelectrica din insolventa, dar inca nu este posibil

13 Aug, 15:31 • Redactia DailyBusiness
Iesirea din insolventa a Hidroelectrica in aceasta toamna, asa cum unii "trambiteaza triumfalist", nu este posibila, un termen realist fiind luna iunie 2013, potrivit reprezentantului administratorului judiciar al companiei, Remus Borza.
Euro Insol: Unii trambiteaza triumfalist iesirea Hidroelectrica din insolventa, dar inca nu este posibil

„Unii trambiteaza triumfalist iesirea Hidroelectrica din insolventa in octombrie-noiembrie. Inca nu este oportun. Unii cred ca insolventa s-a terminat prin denuntarea contractelor cu baietii destepti. Din punctul meu de vedere nu este posibil”, a declarat Borza, citat de [url=http://www.mediafax.ro/economic/euro-insol-unii-trambiteaza-triumfalist-iesirea-hidroelectrica-din-insolventa-dar-inca-nu-este-posibil-9944078]Mediafax[/url].

Borza este seful firmei Euro Insol, care administreaza judiciar Hidroelectrica, aflata in insolventa.
Premierul Victor Ponta a afirmat saptamana trecuta ca Hidroelectrica va reveni la statul juridic normal in septembrie sau octombrie si va fi o companie mult mai puternica, curatata de contractele care ii afectau activitatea.

Hidroelectrica, companie detinuta de stat, prin Ministerul Economiei, are 839 creditori, iar valoarea creantelor cerute de jumatate dintre acestia se ridica la 5,1 miliarde lei.

„Am putea avea supriza sa avem un pasiv de 6-7-8 miliarde lei. Cu ce platim creditorilor? Tehnic, am putea sa scoatem compania din insolventa in toamna, daca esalonam creantele. Sau daca ii convingem pe creditori sa renunte. Ce banc bun, nu?”, a spus Borza.

Hidroelectrica a activat, din cauza secetei, [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/hidroelectrica-activeaza-clauza-de-forta-majora-din-cauza-secetei-79357/]clauza de forta majora[/url] in contractele de vanzare a energiei electrice, incepand cu data de 7 august, ora 00.00.

Compania a fost obligata sa activeze clauza de forta majora din cauza scaderii accentuate a debitelor pe Dunare si pe principalele rauri interioare, avand in vedere si prognozele hidrologice nefavorabile pentru urmatoarele luni.

Situatia de forta majora inseamna livrarea catre parteneri a unei cantitati de energie electrica egala cu cea produsa.