- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Farmexpert a depasit Relad in topul distribuitorilor de medicamente

21 May, 15:31 • Redactia DailyBusiness
Distribuitorul de medicamente Farmexpert DCI a urcat in primul trimestru pe locul doi in topul jucatorilor de profil, dupa Mediplus si inaintea Relad, conform datelor companiei de analiza si studii de piata Cegedim.
Farmexpert a depasit Relad in topul distribuitorilor de medicamente

Farmexpert si-a crescut cota de piata la 11,06% in primul trimestru al acestui an, de la nivelul de 9,57% consemnat in ultimul trimestru din 2008, depasind firma concurenta Relad.

Pe primul loc in clasamentul distribuitorilor de medicamente se plaseaza Mediplus, parte a grupului A&D Pharma, cu o cota de piata de peste 16% in primul trimestru.

In acest an, Farmexpert vrea sa-si creasca cifra de afaceri cu 33%, la 245 mil. euro, iar pentru 2010 si-a planificat un avans de 18%, pana la 289 mil. euro.

La nivel de profit, al doilea distribuitor din piata farmaceutica tinteste o crestere de 23%, pana la 5,2 mil. euro in 2009.

Compania Farmexpert a fost infiintata in 1996 de catre Eugen Banciu care in iunie 2006 si-a vandut 60% din actiuni companiei germane Anzag.

Farmexpert detine 6 depozite in tara, pozitionate in Ploiesti, Brasov, Cluj, Iasi, Timisoara si Bucuresti. De asemenea, firma are birouri de reprezentare in Bacau, Craiova, Constanta, Galati, Pitesti, Targu Mures, Oradea, Suceava, Sibiu, Baia Mare, Arad si Buzau.

Echipa Farmexpert, care cuprinde in prezent 686 de angajati, s-ar putea mari anul acesta cu 50-60 de persoane, potrivit reprezenantilor companiei.

Compania avea la finele anului trecut circa 3.200 de clienti (farmacii si spitale).