COMPANII

Firma din Suceava care i-a mâniat pe giganţii de la Adidas, Puma şi Ferrari

31 august 2015, ora 01:33 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
adidas.jpg
Trei mari companii din afara ţării au dat în judecată în această lună un SRL din judeţul Suceava. Citeşte în DailyBusiness.ro cum a ajuns o firmă românească, cu afaceri de 1 milion de euro, sa stârnească mânia unor giganţi precum Adidas, Puma şi Ferrari, cu venituri de miliarde de euro.

Prima companie de renume internaţional din cele trei care a dat în judecată firma romanească este Puma SE. Producătorul de încălţăminte sport a iniţiat pe 19 august o acţiune în instanţa împotriva firmei Ridia Serv SRL.

Pe 27 august au urmat și dosarele depuse de Ferrari SPA si Adidas AG, potrivit datelor Tribunalului București. Toate cele trei procese vizează drepturi de proprietate intelectuală.

Firma luată în vizor de cei trei giganţi este un SRL din judeţul Suceava, care anul trecut a obţinut o cifră de afaceri de aproape 1 milion de euro si profit net de 240.000 de euro.Ridia Serv face parte dintr-un grup de firme cu capital privat integral românesc care are ca obiect principal de activitate consultanţa şi asistenţa vamală, activităţi de logistică, depozitare, manipulare marfuri paletate si vrac, transport feroviar şi rutier naţional şi internaţional.

Sediul societății se găsește în partea de Nord a Romaniei în punctul de frontieră Dornești- Vadul Siret.

Motivul pentru care cei trei giganţi au dat în judecata SRL-ul de la graniţa Romaniei ar putea avea legătură cu o descoperire a poliţiștilor de frontieră.

La sfarsitul lunii trecute, in presa au aparut informatii potrivit cărora politiștii de frontieră au descoperit in Vama Albiţa pantofi Adidas, Puma și Ferrari, transportaţi din Republica Moldova.

"În data de 28 iulie 2015 inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Albiţa, actionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea controlului amănunţit a unui automarfar sosit pe ruta MD-RO cu mărfuri pentru o societate comercială cu sediul în Dorneşti", conform informatiilor din presa.

Urmare a controlului fizic de specialitate efectuat, inspectorii vamali au reţinut 27.504 perechi de incaltaminte sport, susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală mărcilor Adidas, Puma, Ferrari. Valoarea acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunurilor originale, este de aproximativ 687.600 dolari, potrivit inspectorilor vamali.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 26 Octombrie 2020, 10:10
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter