COMPANII, BURSE

Fondul Proprietatea: Hidroelectrica si-a dublat valoarea intre 2012 si 2016

31 martie 2017, ora 15:33 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
hidro.jpg
Hidroelectrica a reușit astfel să își dubleze valoarea de la 2 miliarde de Euro până la 4 miliarde de Euro între 2012 și 2016, spus reprezentanţii Fondului Proprietatea, dupa decizia favorabila companiei pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti in legatura cu incheierea procedurii de insolventa.

În urma deciziei favorabile a Curții de Apel București în legătură cu încheierea procedurii de insolvență a Hidroelectrica în dosarul cu numărul 22456/3/2012, Greg Konieczny,
  CEO și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea, a declarat:
 
·         Ieri a fost adoptată decizia mult așteptată, ce pune capăt litigiilor începute în timpul procedurii de insolvență pentru Hidroelectrica și elimină ultimul impediment în calea listării companiei pe bursa de valori.
·         Ne exprimăm încrederea că finalizarea procedurii de insolvență a Hidroelectrica va permite Ministerului Energiei să accelereze listarea companiei, în primul rând, prin asigurarea numirii membrilor unui nou Consiliu de Supraveghere, conform legii 111/2016, pentru un mandat de patru ani, în următoarea AGA a Hidroelectrica, programată pentru 19 aprilie 2017.
·         Aceste noi numiri pentru Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica sunt fundamentale nu doar procesului de listare, dar și pentru stabilitatea și dezvoltarea companiei pe termen lung, în calitatea ei de lider pe piața energiei din România. Considerăm că perpetuarea inutilă a status quo-ului de interimat pentru Consiliul de Supraveghere al unei companii de o asemenea anvergură aduce riscuri uriașe pentru acționarii ei.
·         Așadar, suntem încrezători că Ministerului Energiei va ține cont de propunerea noastră și va vota favorabil pentru numirea noului Consiliu de Supraveghere, conform prevederilor guvernanței corporative. Consilul urmează să voteze, la rândul său, printr-o procedură de selecție transparentă, noua conducere executivă, care este de asemenea necesară stabilității companiei atât pe term scurt, cât și pe termen lung.   
·         Nu în ultimul rând, dorim să subliniem îmbunătățirea substanțială a situației financiare a companiei, sub administrarea judiciară a Euro Insol, care a supervizat unul dintre cele mai complexe și de succes programe de restructurare din istoria recentă a României. Hidroelectrica a reușit astfel să își dubleze valoarea de la 2 miliarde de Euro până la 4 miliarde de Euro între 2012 și 2016, conform evaluărilor independente, și să înregistreze mai mult de 280 de milioane de Euro profit net în anul 2016, comparativ cu pierderile de 100 de milioane de Euro înregistrate în 2012Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 24 Mai 2022, 16:06
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter