COMPANII, BURSE

Fondul Proprietea vrea sa impiedice exportul de energie in Turcia

01 aprilie 2014, ora 12:30 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
fp.jpg
Fondul Proprietatea (FP), actionar minoritar al Nuclearelectrica (SNN), incearca sa blocheze in instanta participarea producatorului de electricitate in proiectele de constructie a hidrocentralei Tarnita si a cablului submarin pentru exportul electricitatii in Turcia.

"Fondul Proprietatea, in calitate de actionar detinand o cota de 9,7268% din capitalul social al societatii, a depus o cerere de interventie la Tribunalul Bucuresti prin care se solicita respingerea cererii de inregistrare la Registrul Comertului a hotararii AGEA nr.1/11.03.2014", se arata intr-un comunicat al Nuclearelectrica transmis luni Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Hotararea respectiva vizeaza participarea Nuclearelectrica cu 8,9 milioane lei la majorarea capitalului social al Hidro Tarnita, compania de proiect care ar urma sa construisca hidrocentrala Tarnita, judetul Cluj.

AGA si-a dat atunci prin aceeasi hotarare aprobarea si pentru acordul de principiu pentru realizarea proiectului Cablu de interconectare submarin 400 Kv Romania - Turcia si participarea Nuclearelectrica cu 2 milioane euro la constituirea companiei de proiect HVDCC Romania - Turcia.Participarea companiei in proiectul cablului submarin de interconectare cu Turica, de 400 kV ar presupune un efort investitional de 2 milioane de euro din partea companiei de stat.

Ideea constructiei hidrocentralei de la Tarnita dateaza din timpul regimului comunist, iar investitia este evaluata la 1,1 miliarde de euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 03:45
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter