COMPANII

Fost director al Postei Romane, condamnat definitiv la 4 ani inchisoare

03 noiembrie 2014, ora 22:37 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
posta.jpg
Fostul presedinte al Consiliului de Administratie si director general al Companiei Nationale Posta Romana SA (CNPR) Dan Mihai Toader si omul de afaceri Maricel Pacuraru au fost condamnati definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare, a decis luni Curtea de Apel Bucuresti in dosarul cu un prejudiciu de aproape 4 milioane euro creat prin incheierea unor polite de asigurare pentru angajati.

CAB a redus pedeapsa principala aplicata lui Dan Mihai Toader pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata de la 6 la 4 ani inchisoare. In acelasi dosar, Emanoil Lepadatu, fost director economic executiv in cadrul CNPR, si Niculae Pintilie, administratorul societatii SC Continental Asig SA, au fost condamnati la cate 4 ani de inchisoare cu executare.

De asemenea, Andrei Marinescu, fost director executiv al Directiei de dezvoltare strategica a CNPR, Lucian Beschea si Iulian Ditcov, administrator la SC Genius Network SRL, la cate 3 ani si 6 luni inchisoare iar Daniela Moisa, administrator la SC Pronova SRL — 3 ani de inchisoare cu executare.

CAB a stabilit cuantumul daunelor materiale acordate partii civile Posta Romana la peste 14,3 milioane de lei, la care se adauga dobanda calculata pana la plata efectiva a datoriei iar Neculai Pintilie si Daniela Moisa au fost obligati sa plateasca statului roman peste 1,1 milioane de lei si, respectiv, peste 488.000 de lei.In 21 mai 2012, Dan Mihai Toader a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 6 ani inchisoare cu executare, Maricel Pacuraru, la 8 ani de inchisoare cu executare, Emanoil Lepadatu si Niculae Pintilie, la cate 6 ani de inchisoare cu executare iar Andrei Marinescu, Iulian Ditcov, Daniela Moisa si Lucian Beschea au primit pedepse de cate 5 ani de inchisoare cu executare.

Dosarul a fost trimis in instanta pe 13 octombrie 2009 de procurorii DNA, Dan Mihai Toader, Emanoil Lepadatu si Andrei Marinescu fiind acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave.

Procurorii DNA sustin ca in cursul anului 2006 Dan Mihai Toader, Emanoil Lepadatu si Andrei Marinescu au initiat si au aprobat incheierea a 6 polite de asigurare pentru angajatii Postei Romane pentru riscuri cum ar fi: accidente, boli profesionale, riscuri de sanatate etc.

"Politele au fost incheiate intre Compania Nationala Posta Romana si SC Allianz Țiriac Asigurari SA, SC Astra Asigurari SA si SC Omniasig Vienna Insurance Group cu incalcarea regulamentelor CNPR SA si a conditiilor generale si specifice privind asigurarile de viata. Prin aceasta au cauzat un prejudiciu in dauna Postei Romane in valoare de 14.387.819,59 lei (echivalentul a aproximativ 4.087.448,74 euro)", sustin anchetatorii.

Potrivit DNA, la incheierea acestor polite au participat in mod fictiv, ca intermediari, Pintilie Neculai si Daniela Moisa, ca administratori, si Lucian Beschea, beneficiind astfel in mod nelegal de suma totala de 6.944.765 lei, reprezentand comisionul de intermediere. Inculpatul Maricel Pacuraru a beneficiat de suma totala de 6.781.465 lei. De asemenea, Maricel Pacuraru a dobandit suma de 1.741.500 lei, pe care a folosit-o in interes personal si a transferat-o catre alte persoane fizice sau juridice, desi cunostea ca provine din infractiuni.

La randul lor, cunoscand ca provine din incheierea nelegala a politelor de asigurare, Neculai Pintilie, Daniela Moisa si Iulian Ditcov au inregistrat in contabilitatea firmelor administrate de ei (si controlate de Pacuraru) suma totala de 12.892.273,86 lei, pe care ulterior au transferat-o, prin diferite modalitati, catre alte persoane fizice sau juridice, pentru a-i ascunde originea ilicita, scrie Agerpres.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 21 Septembrie 2020, 19:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter