COMPANII

Fracturarea hidraulica, interzisa in New York

19 decembrie 2014, ora 16:28 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
gazee.jpg
Guvernatorul statului New York a decis sa interzica fracturarea hidraulica. Procedura permite exploatarea zacamintelor de petrol si gaze de sist, dar este acuzata de a fi foarte poluanta.

Guvernatorul statului New York sustine ca a interzis fracturarea hidraulica pentru ca metoda prezinta riscuri mari pentru sanatate. Impactul potential al fracturarii hidraulice asupra apei, aerului, resurselor naturale, populatiei si serviciilor locale sunt importante, a scris Andrew Cuomo el pe contul sau de Twitter, potrivit stiri.tvr.ro.

Fracturarea hidraulica sau 'fracking' este o tehnica controversata pentru a extrage petrol si gaze naturale in straturi de sist. in ultimii ani, peste 3.000 de foraje au fost efectuate in Pennsylvania, stat apropiat de New York, si 15.000 in nordul Texasului, potrivit expertilor in domeniu.

Alte state care practica fracturarea la scara larga sunt Dakota de Nord si Dakota de Sud, in nordul Statelor Unite. Confruntate cu riscuri si incertitudini provocate de aceasta tehnologie, denuntata de grupurile de protectia mediului, mai multe state, intre care New York, au suspendat din precautie autorizatiile de foraj.Guvernul britanic incearca sa calmeze opozitia din teritoriu fata de explorarea zacamintelor de gaze de sist prin fracturare hidraulica oferind consiliilor locale care aproba astfel de proiecte posibilitatea de a pastra toti banii colectati prin taxarea proprietatilor respective.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 02:07
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter