- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Gabriel Resources a finalizat majorarea capitalului RMGC cu 597,6 milioane lei, la 612,6 milioane lei

11 Feb, 18:53 • Redactia DailyBusiness
Compania miniera canadiana Gabriel Resources a finalizat majorarea, cu 597,6 milioane de lei, la 612,6 milioane de lei, a capitalului social al Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), procedura de inregistrare a operatiunii fiind in derulare la Registrul Comertului din judetul Alba, potrivit Mediafax.
Gabriel Resources a finalizat majorarea capitalului RMGC cu 597,6 milioane lei, la 612,6 milioane lei

Anterior operatiunii, Gabriel Resources, actionarul majoritar al RMGC, a preluat actiunile detinute in companie de doi actionari minoritari, respectiv Comat Trading si Cartel Bau, fiecare detinand 0,23% din capital. Astfel, particpatia Gabriel Resources a crescut cu 0,46%, la 80,46%.

Compania de stat Minvest Deva detine 19,31% din capitalul RMGC, iar firma Foricon are o participatie de 0,23%.

„Nu s-a schimbat nimic in interesul economic efectiv al Minvest in proiectul minier, iar cresterea capitalului social nu implica astfel de schimbari in viitor”, se arata intr-un comunicat al RMGC.

Proiectul de la Rosia Montana este evaluat la 7,5 miliarde de dolari (valoarea de piata a minereurilor de aur si argint ce vor fi extrase) de RMGC, care apreciaza ca impactul pozitiv al investitiei asupra economiei romanesti se va cifra la patru miliarde de dolari. Castigul net obtinut de investitori este estimat la circa 1,3 miliarde de dolari.