COMPANII, CARIERE

Gabriel Resources ar putea concedia 400 de angajati din Romania

13 martie 2014, ora 16:07 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rosiamontana1.jpg
Gabriel Resources ar putea concedia 80% din angajatii din Romania, reprezentand circa 400 de persoane, daca perspectivele pentru dezvoltarea proiectului minier de la Rosia Montana nu se imbunatatesc, a anuntat joi compania canadiana.

Gabriel Resources, actionarul majoritar al Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) incearca sa obtina avize pentru derularea proiectului de la Rosia Montana, care ar putea fi cea mai mare mina de aur din Europa,

Compania a trimis deja preavize angajatilor iar contractele lor de munca ar putea fi desfiintate pe 1 mai, noteaza agentia Reuters.

"Dorim in continuare sa construim si sa operam o mina la Rosia Montana dar trebuie sa vedem un angajament similar si din partea Romanieiö, a declarat Jonathan Henry, CEO-ul companiei.In urma protestelor din toata tara imptriva proiectului minier, o comisie parlamentara a respins in noiembrie un proiect de lege care ar fi permis inceperea exploatarilor la Rosia Montana.

O a doua tentativa de a aproba proiectul in cadrul unei noi legi a minelor a esuat in decembrie.

Proiectul Rosia Montana, care a divizat populatia din cea mai veche localitate miniera din tara noastra inca de acum de peste un deceniu, atunci cand in comuna au fost infiintate asociatii si organizatii pro sau contra investitiei propuse de compania Rosia Montana Gold Corporation, a impartit, in ultimele luni, si comunitatile vecine.

RMGC, o companie infiintata in 1997, a investit pana in prezent in proiectul minier de la Rosia Montana peste 500 de milioane de dolari, in conditiile in care nu a demarat inca exploatarea zacamantului auro-argentifer. Exploatarea de stat de la Rosia Montana, Rosia Min, a fost inchisa in 2007.

Citeste si:
RMGC: Asteptam ca proiectul de la Rosia Montana sa demareze in prima parte din 2014
Modificarea Legii minelor, respinsa in Senat: "Poate fi numita Legea Rosia Montana 2"
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 20 Octombrie 2020, 03:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter