COMPANII

George Maior: Dezbaterea pe gaze de sist va continua in Romania. Alte companii ar putea fi interesate

01 iunie 2015, ora 15:25 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
maior.jpg
Fostul sef al SRI, George Maior, care va pleca ambasador al Romaniei la Washington, spune ca dupa retragerea companiei Chevron din Romania, dezbaterea pe tema gazelor de sist trebuie sa continue, pentru ca si alte companii americane ar putea fi interesate sa vina sa investeasca in acest domeniu.

Cu gaze de sist sau nu, Romania si-ar putea obtine independenta energetica in 2019, a estimat George Maior.     George Maior a aratat, intr-un interviu la Digi24, ca exista potential de crestere a cooperarii bilaterale in domeniul energetic si a spus ca alte companii americane ar putea fi interesate sa investeasca in Romania, inclusiv in domeniul gazelor de sist, dupa ce Chevreon s-a retras din aceasta zona, din "ratiuni economice si de autoevaluare".

Exxon, a mentionat George Maior, este bine implantata in explorare la Marea Neagra, unde resursele sunt "impresionante".

"E firesc sa existe o dezbatere (in domeniul gazelor de sist) si ea va continua fara indoiala, iar institutiile trebuie sa evalueze corect riscurile ecologice si utilizarea acestor tehnologii. Dar, pe de alta parte, vedeti ca cel putin din punct de vedere al utilizarii gazelor de sist, Statele Unite si-au obtinut o independenta economica pe domeniul energiei extraordinar de semnificativa in plan global, cu efecte geopolitice majore, inclusiv in relatie cu alti mari competitori in acest domeniu al energiei de tip clasic, traditional", a reliefat George Maior.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 01:10
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter