- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Grupul PIC a facut 1.500 de disponibilizari de la inceputul anului

31 Aug, 17:20 • gecad.epayment
Grupul PIC, detinut de Ilie si Cornel Penescu, a disponibilizat 1.500 de persoane in cursul acestui an, in cadrul unui program de restructurare a companiei, care nu vizeaza insa inchiderea niciunuia dintre cele 5 hipermarketuri, a declarat pentru DailyBusiness.ro Claudia Rusu, director de marketing.
Grupul PIC a facut 1.500 de disponibilizari de la inceputul anului

„In functie de cum evolueaza piata, se vor lua sau nu in calcul noi disponibilizari”, a mai spus directorul de marketing.

La sfarsitului lunii iulie, grupul anuntase ca a disponibilizat deja 1.200 de angajati, potrivit informatiile aparute la acea data in presa.

Planul de restructurare a retelei de hipermarketuri PIC nu vizeaza insa si inchiderea unitatilor de retail detinute, potrivit Claudiei Rusu.

„Actiunile de reducere a costurilor initiate in 2009 au fost numeroase, de la reducerea consumului de combustibil, energie, consumabile, echipamente IT, reducerea cheltuielilor de marketing, pana la disponibilizarile de personal”, a declarat Dragos Stancu, manager general PIC.

„Pentru a elibera lichidati in aceasta perioada prin valorificarea numeroaselor active de care dispunem ne gandim la optiunea de sell & lease back, precum si la aceea de a inchiria partial spatiile de parcare ale hipermarketurilor PIC”, a mai spus directorul de marketing.

Grupul PIC si-a dezvoltat, pe langa operatiunile de retail, si divizia de constructii – suport al extinderii punctelor de vanzare, divizia de productie – suport al comercializarii marfurilor sub brand propriu PIC, si cea de transport marfa si persoane.

In prezent, compania are 2.500 angajati, din care 1.200 la divizia de retail.

Cifra de afaceri a grupului PIC la finele anului 2008 a fost de aproximativ 600 milioane de lei (180 mil. euro).