COMPANII

Guvernul impune o garantie de 2 mil. euro pentru licitatia de privatizare a Postei Romane

30 ianuarie 2013, ora 10:10   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Posta-Romana.jpg
Guvernul va impune investitorilor care vor participa la licitatia de privatizare a Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) sa depuna o garantie in valoare de doua milioane euro, care va fi pierduta de cel care "va face circ cum am avut la Oltchim", a declarat, marti seara, premierul Victor Ponta.

"Garantia este de doua milioane, daca vine cineva si face circ cum am avut la Oltchim, pierde doua milioane de euro", a spus Ponta la RTV.

El a adaugat ca, in mod sigur, nu vor mai exista probleme de genul celor inregistrate la tentativa de privatizare a Oltchim.

Posta Romana va fi privatizata prin majorare de capital pana la mijlocul lunii iunie, publicarea anuntului de licitatie urmand sa aiba loc pana la finalul lunii februarie, cu conditia aprobarii procedurii de catre Comisia Europeana, arata Mediafax.Pana la inceputul lunii aprilie va fi stabilita o lista de investitori eligibili, prin aplicarea unor criterii de pre-eligibilitate. Guvernul va selecta investitorii eligibili pana la mijlocul lunii mai, iar contractul de privatizare va fi semnat pana la mijlocul lunii iunie 2013.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale. Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
eShopMan a spus:
30/01/2013 10:49
Eu zic ca Posta Romana va fi cumparata de Swiss Post. E ca si vanduta.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 30 Octombrie 2020, 05:42
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter