COMPANII

Guvernul reduce limita veniturilor pentru microintreprinderi

07 noiembrie 2013, ora 11:02 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
banuti.jpg
Guvernul va reduce limita veniturilor pentru microintreprinderi, de la 65.000 de euro la 220.000 de lei (circa 50.000 de euro), nivel peste care firmele vor fi incluse in regim de plata a impozitului pe profit, noua regula urmand sa fie aplicata incepand cu anul viitor.

Simultan, va fi operata si o modificare a conditiilor de incadrare in categoria microintreprinderilor, astfel ca vor intra in acest regim si firmele care inregistreaza cel mult 20% dn venituri din activitati de consultanta si management, releva un proiect de ordonanta de urgenta obtinut de Mediafax.

In prezent, Codul Fiscal stipuleaza ca nu pot fi incadrate in categoria microintreprinderilor firmele care obtin venituri din consultanta sau mangement.

Tot la acest moment, o firma este incadrata in categoria microintreprinderilor si beneficiaza de o impozitare corespunzatoare daca veniturile realizate nu depasesc echivalentul in lei a 65.000 euro, capitalul social este detinut de alte persoane decat statul si autoritatile locale si nu se afla in dizolvare cu lichidare.Microintreprinderile platesc un impozit pe venit de 3%.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 18 Ianuarie 2021, 21:51
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter