COMPANII

Hipermarketurile Real, de vanzare? Vezi cine le-ar putea cumpara

30 august 2012, ora 14:30, autor(i): Andreea Radu   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
real4-mare.jpg
Grupul Metro se afla in discutii avansate cu doua companii pentru vanzarea operatiunilor non-germane ale lantului de magazine Real, in conditiile in care strategia lui Olaf Koch, CEO-ul grupului, este de a se concentra pe pietele de baza, au declarat pentru Bloomberg doua surse apropiate situatiei.

Retailerul francez Auchan este principalul ofertant pentru a achizitiona operatiunile internationale ale Real, care includ unitatile din Polonia, Rusia, Ucraina si Turcia, cu vanzari de circa 3miliarde de euro.

Pana in prezent, Metro nu a luat o decizie finala, grupul putandu-se decide impotriva unei vanzari, noteaza Bloomberg.

Publicatia Manager Magazin scria inca din luna mai ca Auchan este interesat de preluarea magazinelor Real. Dupa aceea au aparut in presa locala si primele zvonuri ca Auchan va achizitiona unitatile Real din Romania.Metro se concentreaza pe afacerile Cash&Carry si pe magazinele de electronice Media-Saturn, in timp ce taie investitiile in magazinele Kaufhof si Real, pe care le-ar putea vinde.

Oficialii Metro au refuzat sa comenteze informatiile.

Grupul german Metro a raportat pierderi de 81 milioane de euro in primul trimestru al acestui an, dupa ce in aceeasi perioada a anului trecut avut un profit net de 14 milioane de euro.

Compania pune aceasta pierdere pe seama investitiei in lantul de magazine de electronice Media-Saturn, care a raportat o pierdere de 20 de milioane de euro.

Cu toate acestea, vanzarile companiei au crescut in primul trimestru al acestui an cu 2,2%, ajungand la 15,6 miliarde de euro. In aceeasi perioada din 2011, Metro raporta vanzari de 15,3 miliarde de euro.

Citeste si: Dupa Grecia, Carrefour s-ar putea retrage si din Romania. Care sunt potentialii cumparatori
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
fazi a spus:
30/08/2012 15:29
palma a fost batuta deja cu wallmart ;)
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Noiembrie 2020, 05:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter