- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Hipermarketurile Real, de vanzare? Vezi cine le-ar putea cumpara

30 Aug, 14:30 • adrian.mihaltianu
Grupul Metro se afla in discutii avansate cu doua companii pentru vanzarea operatiunilor non-germane ale lantului de magazine Real, in conditiile in care strategia lui Olaf Koch, CEO-ul grupului, este de a se concentra pe pietele de baza, au declarat pentru Bloomberg doua surse apropiate situatiei.
Hipermarketurile Real, de vanzare? Vezi cine le-ar putea cumpara

Retailerul francez [b]Auchan[/b] este principalul ofertant pentru a achizitiona operatiunile internationale ale Real, care includ unitatile din Polonia, Rusia, Ucraina si Turcia, cu vanzari de circa 3miliarde de euro.

Pana in prezent, Metro nu a luat o decizie finala,  grupul putandu-se decide impotriva unei vanzari, noteaza [url= http://www.bloomberg.com/news/2012-08-29/metro-said-to-be-in-talks-to-sell-non-german-real-operations-1-.html]Bloomberg[/url].

Publicatia [url= http://www.manager-magazin.de/unternehmen/handel/0,2828,833272,00.html]Manager Magazin[/url] scria inca din luna mai ca Auchan este interesat de preluarea magazinelor Real. Dupa aceea au aparut in presa locala si primele zvonuri ca [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/cutremur-in-piata-de-retail-de-ce-ar-iesi-real-din-romania-76753/]Auchan va achizitiona unitatile Real din Romania[/url].

Metro se concentreaza pe afacerile Cash&Carry si pe magazinele de electronice Media-Saturn, in timp ce taie investitiile in magazinele Kaufhof si Real, pe care le-ar putea vinde.

Oficialii Metro au refuzat sa comenteze informatiile.

Grupul german Metro a raportat [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/metro-a-inregistrat-pierderi-de-81-mil-euro-76211/]pierderi de 81 milioane de euro[/url] in primul trimestru al acestui an, dupa ce in aceeasi perioada a anului trecut avut un profit net de 14 milioane de euro.

Compania pune aceasta pierdere pe seama investitiei in lantul de magazine de electronice Media-Saturn, care a raportat o pierdere de 20 de milioane de euro.

Cu toate acestea, vanzarile companiei au crescut in primul trimestru al acestui an cu 2,2%, ajungand la 15,6 miliarde de euro. In aceeasi perioada din 2011,  Metro raporta vanzari de 15,3 miliarde de euro.

[b]Citeste si: [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/dupa-grecia-carrefour-s-ar-putea-retrage-si-din-romania-care-sunt-potentialii-cumparatori-79994/]Dupa
Grecia, Carrefour s-ar putea retrage si din Romania. Care sunt potentialii
cumparatori[/url][/b]