COMPANII

Holcim Romania si Oresa au semnat contractul pentru vanzarea Somaco

15 iulie 2019, ora 15:15 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
imageGen.jpg
Holcim România și Oresa au semnat contractul pentru achiziția a 100% din acțiunile Somaco Grup Prefabricate. Achiziția este supusă aprobărilor din partea autorității de concurență din România.

Astfel, Holcim România, parte a grupului LafargeHolcim, intenționează să își diversifice portofoliul de materiale de construcții prin achiziția Somaco, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața autohtonă, specializat în prefabricate din beton și BCA (beton celular autoclavizat).

Somaco operează cinci fabrici de materiale prefabricate din beton în Teiuș, Timișoara, Târgoviște, Buzău, și Roman, precum și o fabrică destinată producției de BCA (beton celular autoclavizat) în Adjud. Compania are un portofoliu puternic de soluții prefabricate pentru structuri clădiri industriale destinate activităților de producție, logistică și comerciale, precum și soluții prefabricate pentru construcții infrastructură (poduri, tuneluri, metrou) sau sisteme de apă și canalizare. Somaco a raportat  o cifră de afaceri consolidată în valoare de aproximativ 56 milioane EUR în 2018 și are aproximativ 750 de angajați.  

Firma Somaco a fost dezvoltată în urma investițiilor începute în 2008 de către compania de investiții Oresa, care a achiziționat cele șase fabrici în mai multe etape și a derulat un program ambițios de echipare, de modernizare tehnologică și de creștere a capacității și calității producției.Holcim (România) S.A., activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 15 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015.    

ORESA este o companie de investiții tip Private Equity, având rădăcini suedeze, activă în Romania din 1997.   Strategia de investiții a companiei ORESA este de a dezvolta, împreună cu antreprenori puternici și echipe de management, companii de top în sectoarele preferate, cum ar fi serviciile de business, serviciile financiare, materialele de construcții, FMCG sau retail-ul și distribuția.

Pe lângă Somaco, portofoliul actual al companiei este format din patru companii care sunt lideri de piață în sectoarele lor: La Fantana, RTC, Romanian Business Consult și Kiwi Finance. Oresa a detinut în trecut firme precum Fabryo-Atlas, Duraziv, Motoractive, Credisson, Flanco, Brewery Holding (Ciuc) și Medicover.  

Holcim România a fost asistată în tranzacție de firma de avocatură Filip & Company și consultanții Mazars, iar Oresa a fost asistată de KPMG și firma de avocatură Popovici, Nițu, Stoica & Asociații.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 29 Mai 2022, 05:03
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter