COMPANII

Ieșire surprinzătoare din topul marilor datornici la stat

01 august 2015, ora 15:09 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
lei.jpg
O companie din grupul Rompetrol, Oilfield Exploration Business Solutions, este cel mai mare datornic la stat: aproape un miliard de lei. În topul marilor datornici se află şi mai multe companii de stat, majoritatea din domeniul energiei. Electrocentrale Bucureşti, dar şi filiala companiei din Constanţa şi Complexul Energetic Hunedoara se află pe această listă.

Cel mai mare datornic este firma Oilfield Exploration Business Solutions, deţinută de KMG International, noua denumire a grupului Rompetrol, controlat de compania petrolieră naţională din Kazahstan. Datoria reprezintă de fapt "creanţa Libia", unul dintre cele mai complicate dosare ale justiţiei româneşti, în care a fost implicat defunctul om de afaceri Dinu Patriciu si se referă la recuperarea banilor investiţi în timpul regimului comunist în exploatări petroliere in Libia. Banii au ajuns în anii 90 la Patriciu, care ulterior a vândut grupul Rompetrol kazahilor, dar nici ei nu vor să plătească datoriascrie Digi24.  

Sursa citata arata ca o ieşire surprinzătoare din top este însă Compania Naţională A Huilei, care acum trei luni figura ca cel mai mare datornic al statului cu peste 1,2 miliarde de lei restanţe, iar pe lista actualizată astăzi nu mai apare deloc.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 17:23
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter