- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Insolventele se tin lant la RTC. Compania de logistica a lui Octavian Radu, urmatoarea pe lista

09 Jun, 14:34 • Redactia DailyBusiness
TCE Logistica, companie din grupul RTC, controlat de Octavian Radu(foto), a intrat in insolventa, administratorul judiciar fiind Casa de Insolventa Transilvania, a anuntat miercuri compania.
Insolventele se tin lant la RTC. Compania de logistica a lui Octavian Radu, urmatoarea pe lista

Anuntul privind intrarea in insolventa a TCE Logistica vine la nici doua saptamani dupa intrarea in insolventa a altei companii mari din grupul RTC, Diverta.

Intrarea in reorganizare judiciara este o consecinta directa a crizei economice din Romania, situatie care a afectat puternic compania in 2009, au explicat reprezentantii TCE Logistica.

„Anul 2009 a fost extrem de dificil pentru toata piata. Strategia noastra de a optimiza business-ul a insemnat reducere de personal si o serie de masuri de reducere a costurilor pe toate planurile, iar rezultatele au fost importante: am reusit sa stabilizam compania in ultimele luni din 2009. Insa continuam sa resimtim puternic efectele crizei, din cauza datoriilor acumulate pe parcursul anului trecut”, a declarat Sorin Sofian, CEO TCE.

TCE a incheiat anul 2009 cu o cifra de afaceri de 19,5 milioane de euro, dar cu rezultate financiare negative. In 2009, rezultatul operational (EBITDA) a fost de minus 350.000 euro.

„Cele mai notabile masuri de redresare au fost, in 2009, renuntarea la 655 angajati, la 270 masini si generarea unei reduceri a fondului de salarii cu 37%. O alta directie de eficientizare a fost reducerea cheltuielilor cu subcontractorii, cu 40%”, se mentioneaza in comunicatul TCE.

La momentul actual activitatea TCE, din punct de vedere operational, este solida si intrata pe rezultate financiare pozitive, pe un cash-flow pozitiv, insa datoria acumulata de-a lungul anului trecut, coroborata cu conjunctura pietei (falimentul unor clienti importanti ce a antrenat nerecuperarea datoriei de la acestia, impreuna cu scaderea generalizata a volumelor transportate la nivelul pietei si a clientilor existenti) a contribuit la obtinerea rezultatelor financiare slabe la nivelul anului 2009, au explicat reprezentantii companiei.

Nivelul datoriei acumulate catre terti este de 8,5 milioane euro, din care 3,3 milioane euro credite bancare.

„O parte dintre clienti au intrat si ei in insolventa in ultimele 18 luni, generandu-ne astfel probleme de cash flow. Pe langa aceasta presiune, incepusera sa devina destul de apasatoare problema penalitatilor care se adaugau datoriei cumulate, de aceea avem nevoie de reesalonarea acestora si eliminarea acestor presiuni pe perioada aplicarii planului de reorganizare. Acestea impun reorganizarea judiciara, pe care speram sa o parcurgem in urmatorii 2-3 ani”, a spus Sofian.

„TCE va continua sa functioneze normal, iar reorganizarea nu va afecta calitatea serviciilor pe care le prestam contractual pentru clientii nostri”, a adaugat Sorin Sofian.

Impreuna cu administratorul judiciar, TCE Logistica va prezenta in urmatoarele saptamani planul de reorganizare a companiei.

Reprezentantii companiei au mentionat ca activitatile firmelor TCE Transexpress, TCE Post si TCE Servcom se vor derula in paramentrii normali, acestea nefiind afectate de procedura de reorganizare judiciara a TCE Logistica.