COMPANII

Inventii premiate si profit. Cum a ajuns Politehnica sa vanda electricitate catre Enel

12 mai 2014, ora 16:04 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
poli.jpg
Inginerii si cunostintele lor au devenit din nou valoroase. La propriu. Putina lume stie ca Universitatea Politehnica din Bucuresti este furnizor de energie si a ajuns sa concureze la vanzarea curentului electric, pe bursa, cu gigantul Hidroelectrica, cel mai mare si cel mai ieftin producator de energie din Romania. Iar acum se pregateste sa devina si un comerciant de caldura.

"Noi avem surplus de energie pe care il vindem. Initial l-am vandut unor consumatori din imediata apropiere printre care si un post televiziune, o universitate privata dar si catre Enel", spune Adrian Badea, prof. Univ. dr. la Facultatea de Energetica.

Politehnica este singura institutie de invatamant superior din Romania prezenta in topul celor mai prestigioase 500 universitati din lume. Detine 15 facultati, profesori de elita si peste 25.000 de studenti. Politehnica este lider in domeniul cercetarii stiintifice universitare in tara.

Putina lume stie insa ca, in ultimii ani, din client al Enelului, Politehnica a devenit producator si comerciant de energie electrica. Totul a inceput in anul 2007, atunci cand, din cauza facturilor mari la utilitati, conducerea universitatii a luat decizia sa isi produca, singura, caldura si curentul electric necesare pentru facultati.Universitatea a investit peste 1,5 milioane de euro intr-o centrala de cogenerare, de ultima generatie, capabila sa produca energie electrica si energie termica. Institutia mai obtine electricitate si prin intermediul unei retele de panouri solare montate pe acoperisurile facultatilor, scrie Digi24.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 28 Ianuarie 2022, 10:12
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter