- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Investitie de 750 mil. euro in cel mai mare parc logistic din regiune, Ploiesti West Park

03 Sep, 14:39 • Redactia DailyBusiness
Compania belgiana Alinso Group anunta lansarea, incepand cu luna septembrie 2009, a celui mai mare parc logistic din Europa de Est, Ploiesti West Park, ce necesita investitii de 750 mil. euro.
Investitie de 750 mil. euro in cel mai mare parc logistic din regiune, Ploiesti West Park

Parcul se intinde pe o suprafata de 220 de hectare si va stimula crearea a aproximativ 16.000 de locuri de munca. Valoarea estimata totala a cladirilor construite si a lucrarilor de infrastructura din cadrul parcului se ridica la peste 750 de milioane de euro.

Conceput ca un parc industrial integrat in vecinatatea orasului Ploiesti, in comuna Aricestii Rahtivani, Ploiesti West Park isi va axa activitatea pe logistica, cercetare si dezvoltare, pe activitati de retail, precum si pe activitati industriale petroliere.

Parcul logistic se adreseaza centrelor europene de distributie, precum si activitatii de distributie catre marile centre urbane Bucuresti si Ploiesti. Parcul este pozitionat pe traseul viitoarei autostrazi Bucuresti-Budapesta (A3) si va fi conectat, in viitor, la un terminal de cale ferata.

Ploiesti West Park va fi compus din doua zone majore: un business park destinat in special activitatii logistice, productiei usoare, completat cu restaurante, hoteluri, birouri si un parc de cercetare, precum si o zona de retail care combina oportunitatile de shopping cu cele de relaxare. Prima cladire din parcul logistic, a carei constructie a debutat pe data de 26 iunie 2009, are o suprafata de peste 40 ha, o inaltime de peste 11 metri si va fi finalizata la inceputul lunii octombrie.

Alinso Group va dezvolta parcul in joint venture cu Petrica Usurelu, fondatorul Piritex Group.

Alinso Group administreaza un portofoliu imobiliar care include domeniile logistica, comercial, proprietati industriale si spatii de birouri. Grupul are o experienta solida in reconversia siturilor industriale, proiecte de tip Greenfield, precum si in oferirea de solutii logistice si industriale personalizate.