COMPANII

Investitie de 900.000 euro in aparat RMN la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca

06 aprilie 2017, ora 18:38 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
GEHealthcare-MR-Explorer-Front View-Hero.jpg
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, unul dintre cele mai importante spitale de stat din Romania, si-a extins capacitatile de diagnostic imagistic cu un sistem de rezonanta magnetica nucleara (RMN) Signa Explorer 1.5 Tesla de la GE Healthcare.

Aparatul va oferi clinicienilor informatii detaliate despre afectiuni precum cancer, tulburari neurologice si afectiuni cardiace. Proiectul, in valoare de aproximativ 900.000 euro, incluzand amenajarea spatiului si o garantie full service cu piese de schimb incluse, pentru cinci ani, a fost realizat cu fonduri provenite din venituri proprii ale spitalului, iar echipamentul medical va fi achitat in 48 de rate lunare.

Sistemul Signa Explorer 1.5 Tesla dispune de un tunel cu o latime de 60 cm.

In legatura cu cea mai recenta investitie la nivelul Laboratorului de Radiologie si Imagistica Medicala, Ec. Dr. Petru Susca, Managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca a declarat: „Achizitionarea aparatului RM completeaza politica de investitii si modernizare pe care am implementat-o in ultimii trei ani. Dincolo de toate eforturile noastre, fondurile limitate si insuficiente asigurate de Casa de Asigurari, pentru investigatii imagistice decontate raman o problema stringenta. Astfel, putem oferi investigatii imagistice gratuite, lunar, unui numar relativ mic de pacienti, in limita fondurilor alocate, in ciuda capacitatii noastre de diagnostic imagistic. ”Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca este dotat cu cateva tehnologii de diagnosticare inovatoare, achizitionate deja de la GE Healthcare, care deservesc toate sectiile spitalului. Printre acestea se numara 3 sisteme de computer tomografie de tipul Optima CT660 SE de 128 sectiuni , un sistem de rezonanta magnetica Optima MR 360 Advance 1.5 Tesla si un sistem de rezonanta magnetica Discovery 750w GEM 3 Tesla, ce ofera un flux de lucru simplificat pentru o manevrarea rapida si optimizata, concepute in asa fel incat sa ofere toate capacitatile necesare in aplicatii avansate, cum ar fi: aplicatii cardiace avansate, oncologie, angiografie si imagistica dinamica.

De asemenea, spitalul foloseste in prezent si SenographeTM Essential, sistemul de mamografie digitala de referinta al GE Healthcare, care permite medicilor sa aplice o gama larga de proceduri mamare, de la screening in cabinet sau mobil, la proceduri avansate de diagnosticare.

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca reprezinta una dintre cele mai mari unitati sanitare cu paturi din Romania si are atributii de „spital regional de urgenta I A”. Deserveste tot ceea ce inseamna urgenta pentru regiunea de nord-vest si are in componenta UPU si SMURD. Are o capacitate de 1.542 paturi, distribuite in cele 36 de sectii si compartimente clinice. Cu peste 3.000 de angajati, functioneaza in regim pavilionar, intr-un numar de peste 33 cladiri distincte. Activitatea spitalului este structurata pe trei segmente: asistenta medicala de urgenta, de diagnostic acut/ cronic si programe de sanatate, invatamant medical universitar si postuniversitar si cercetare stiintifica medicala.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 25 Septembrie 2021, 02:34
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter