COMPANII

Investitii de 120 milioane euro din fonduri europene pentru decontaminarile Petrom

12 mai 2014, ora 11:04 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
petrol.jpg
Romania va investi, in urmatorii doi ani, aproape 120 milioane de euro, din fonduri europene, pentru indeplinirea obligatiilor de reabilitare a siturilor contaminate, asumate prin Legea privind privatizarea Petrom, se arata intr-un proiect de HG lansat in dezbatere pe site-ul Ministerului Mediului.

Proiectul de act normativ a fost pregatit pentru a sprijini solicitarea de rambursare din fonduri europene, facuta de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC) prin Programul Operational Sectorial (POS) Mediu, a cheltuielilor acceptate spre despagubire si platite de statul roman pentru despagubiri de mediu in cadrul contractului de privatizare Petrom, potrivit notei de fundamentare.

Proiectul de hotarare pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii "Reabilitarea siturilor contaminate istoric de industria petroliera in Romania - Faza 1 (Facilitati)" prevede alocarea a 527.035.948 lei (119.238.902 euro) pentru realizarea investitiei in 2014 - 2015, scrie Mediafax.

Comisia Europeana(CE) va acorda 74,3 milioane de euro Romaniei pentru curatarea mai multor arii contaminate cu produse petroliere din mai multe judete, principalul beneficiar fiindOMVPetrom, potrivit unor informatii publicate luna trecuta.Fondurile vor fi folosite pentru reabilitarea mai multor batale de slamuri de la combinatul chimic Doljchim si rafinariile Petrobrazi si Arpechim, unitati detinute de producatorul de petrol, gaze si electricitateOMVPetrom, controlat de grupul austriac OMV. Doljchim si Arpechim sunt inchise.

Banii de la FEDR vor mai fi utilizati si pentru curatarea a 25 de bazine de explorare si productie a hidrocarburilor, amplasate in noua judete, precum si ecologizarea a doua depozite de comercializare a produselor petroliere, amplasate in judetele Braila si Vaslui.

Tot luna trecuta,OMVPetrom, cel mai mare producator de titei si gaze din sud-estul Europei,a inceput constructiacladiri principale destinate laboratorului si depozitului de carote din cadrul Institutului de Cercetarisi Proiectari Tehnologice (ICPT) din Campina.

Investitia pentru modernizarea institutului, in valoare de 3,7 mil euro, va fi finalizata la inceputul anului viitor si este finantata atat din surse proprii cat si din fonduri europene.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 14 August 2022, 05:28
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter