- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Irina Ionescu este noul director general al Green Point Management

01 Sep, 17:47 • Redactia DailyBusiness
Irina Ionescu preia, începând din 1 septembrie, rolul de Director General al GreenPoint Management, organizație care implementează răspunderea extinsă a producătorilor (OIREP), urmând să fie implicată activ și în dezvoltarea viitoare a companiilor din același grup.
Irina Ionescu este noul director general al Green Point Management

Irina Ionescu a ocupat, în ultimii 18 ani, în cadrul Sistemului Coca-Cola în România, poziții precum Director de Marketing pentru regiunea Adriatică și Balcani la The Coca-Cola Company sau Corporate Affairs Director pentru România, ulterior pentru regiunea Adria în cadrul companiei Coca-Cola HBC.

Experiența sa profesională a fost îmbogățită și prin antreprenoriat: a înființat și condus cu succes, timp de 7 ani, o companie specializată în consultanță de management și marketing, precum și în obținerea de fonduri nerambursabile.

De-a lungul anilor, ca director de Corporate Affairs pentru Coca-Cola HBC România, ea a contribuit la crearea unor premise favorabile creșterii companiei, prin crearea unui brand corporate puternic, colaborând foarte strâns cu toate departamentele cheie din companie. 

În ultimii șase ani, Irina a participat în mod activ la studierea și proiectarea a diverse sisteme de colectare separată a deșeurilor de ambalaje. Între 2014-2020, a fost Președinte al Asociației Naționale pentru Băuturi Răcoritoare din România, fiind în prima linie inclusiv în discuțiile cu autoritățile, cu alți producători de băuturi, precum și cu reprezentanții marilor magazine referitoare la înființarea unui sistem garanție-returnare pentru ambalaje la nivel național, ce va permite României să își îndeplinească angajamentele europene de reciclare.

Grupul include Green PC Ambalaje, GreenPoint Management, Green Knowledge, Servicii Salubritate București și Iridex Group, cu o cifră totală de afaceri de peste 700 de milioane de lei, având peste 2000 de angajați. Companiile din Grup activează în domeniul managementului deșeurilor, salubrității și reciclării.

GreenPoint Management implementează obligativitatea răspunderii extinse a producătorilor si are o cifra de afaceri de peste 140 milioane de lei. Compania preia obligațiile de mediu privind gestionarea ambalajelor introduse pe piața națională si atinge țintele de reciclare/valorificare pentru o cantitate anuala de 300.000 tone de ambalaje. Portofoliul companiei include firme de renume din toate domeniile de activitate.