COMPANII

KazMunaiGaz: Nu avem bani sa platim datoriile Rompetrol

25 august 2010, ora 11:14, autor(i): Adrian Negrescu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rus2.jpg
KazMunaiGaz va decide in septembrie cum va plati datoria de 570 milioane de euro catre statul roman, a declarat, miercuri, Dimitry Grigoryev (foto), directorul financiar al grupului Rompetrol.
Oficialul Rompetrol a precizat ca grupul nu are in prezent bani sa achite obligatiunile aferente datoriilor.

"Din punct de vedere economic, daca analizam preturile la produse petroliere, s-ar parea ca este mai bine sa inchidem rafinaria. Preturile la petrol sunt relativ ridicate, marja de profit este foarte mica, toate rafinariile din lumea intreaga merg pe pierdere", a spus Dimitry Grigoryev.

KazMunaiGaz va lua o decizie privind plata datoriilor in luna septembrie. Atunci ajung la maturitate si obligatiunile de 570 de milioane de euro pe care statul roman le-a emis, in contul datoriilor, in 2003."Vrem sa respectam toate conditiile din instrumentul hibrid (contractul privind obligatiunile - n.r.) si decizia finala va fi luata la finele lunii septembrie", a afirmat Grigoriev.

"Credem ca Guvernul a beneficiat mult de pe urma acestei situatii de la momentul in care a inceput sa se calculeze dobanda (la obligatiuni - n.r.), pana acum. Am avut de platit 260 milioane dolari dobanda. Iar dobanda a fost calculata la termenii pietei. Am rascumparat 71 milioane dolari, pana in prezent', a precizat reprezentantul Rompetrol.

Dimitry Grigoryev a declarat ca Rompetrol va continua negoicerile cu autoritatile si ca spera la realizarea unui parteneriat cu statul roman.

Daca Rompetrol nu va achita contravaloarea obligatiunilor, statul le-ar putea converti in actiuni. Astfel, statul ar putea redeveni actionar la Petromidia, la peste 10 ani de la privatizare.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 04 Aprilie 2020, 20:42
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter