COMPANII

Kelemen: Daca RMGC nu investeste 70 mil. dolari in salvarea patrimoniului Rosia Montana, pot sa opresc proiectul

28 iulie 2011, ora 13:11   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rp.jpg
Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, afirma ca prioritatea sa, ca ministru, este salvarea patrimoniului de la Rosia Montana, iar daca RMGC nu isi respecta promisiunea de a investi 70 de milioane de dolari la Rosia Montana are puterea sa opreasca proiectul.

Kelemen Hunor afirma ca prioritatea sa ca ministru este salvarea unor valori importante din patrimoniul de la Rosia Montana, patrimoniu care ar fi iremediabil pierdut in cativa ani fara o investitie rapida, astfel ca trebuie intervenit acum.

El sustine, insa, ca, daca Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) nu isi va respecta promisiunea de a investi 70 de milioane de dolari pentru salvarea patrimoniului de la Rosia Montana, are puterea sa opreasca acest proiect.

Totodata, ministrul Culturii spune ca, daca se va constata ca exista orice risc pentru sanatate, oricat de mic, acest proiect nu va incepe. Kelemen a precizat, de asemenea, ca decizia de a da sau nu "unda verde" proiectului minier al RMGC la Rosia Montana nu apartine UDMR, ci este decizia Guvernului si a intregii coalitii de guvernare, bazata pe opiniile expertilor, si nu pe argumente politice.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ilinca a spus:
28/07/2011 16:45
Ca ministru al culturii , Kelemen e dator sa faca tot ce ii sta in putinta ca sa pastreze monumentele de patrimoniu. Cu asemenea sume investite intr-o singura zona, acele monumente pot fi refacute si conservate inainte de a se distruge total. felicitari
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 20 Octombrie 2020, 03:36
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter