COMPANII

Lamaile au devenit un lux: sunt mai scumpe decat carnea! (Update 1)

23 august 2014, ora 13:33   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
lamaie.jpg
Kilogramul de lamai a ajuns sa fie mai scump decat 1 kg de carne! Pretul lor s-a dublat pe tarabele din piete, ajungand chiar si la 18 lei kg. Scumpirea este o consecinta a problemelor economice pe care le are in prezent cel mai mare exportator de lamai din lume: Argentina.

Iar comerciantul roman profita: indiferent ca citricile sunt importate din Grecia, Turcia sau Argentina, pretul este la fel de piperat. Cele mai scumpe lamai le-am gasit in Piata Domenii: 17-18 lei kilogramul.

Comerciantii nu au cantitati mari la vanzare. La un asemenea pret, oamenii cumpara cel mult 2-3 lamai. In Piata Progresul, pretul e ceva mai mic: 14,90 lei.

Productia mica din Argentina pare sa fi influentat insa si celelalte preturi. Indiferent daca provin din Grecia, Turcia sau o alta tara, lamaile au un pret piperat.Importatorii au insa o explicatie. Productia de lamai din Argentina a fost calamitata in jur de 45 la suta datorita iernii foarte grele, urmata de o perioada de o perioada destul de lunga de seceta", spune Florin Savu, importator. Daca anul trecut Argentina vindea cutia de 18 kilograme cu 24 de euro, anul acesta pretul a urcat la 40 euro, potrivit TVR.

De ce se razvrateste a treia economie din America Latina impotriva unui judecator din SUA (Articol initial)

23 august 2014, ora 10:40   | 2 comentarii publicate
argentina.jpg
Argentina, aflata in incapacitate de plata, a acuzat vineri un judecator american - care a respins ca ilegal un plan de restructurare a datoriilor tarii - de atitudine imperialista fata de a treia mare economie din America Latina.

In luna iulie, Argentina a intrat in incapacitate de plata pentru a doua oara in ultimii 12 ani, dupa ce judecatorul american Thomas Griesa a blocat platile statului argentinian catre detinatori de obligatiuni emise in conformitate cu legislatia americana si care au fost restructurate in urma default-ului din anul 2002.

Griesa a spus ca masurile anuntate de presedintele Argentinei in aceasta saptamana, ca plata datoriilor sa aiba loc in aceasta tara, iar detinatorii de obligatiuni sa isi transfere creantele sub jurisdictie argentiniana sunt ilegale, intrucat incalca hotarari judecatoresti anterioare.

Un oficial guvernamental de rang inalt, Jorge Capitanich, a declarat ca judecatorul Thomas Griesa a ales o exprimare "nefericita, incorecta si chiar imperialista", scrie Mediafax.Citeste siArgentina refuza de 5 ani sa fie evaluata de FMI
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
dan a spus:
24/08/2014 13:18
Pai si asa sa mai bagi adaos de 50 % este mult prea mult si asta doar calculat la 40 EUR/cutia de 18 KG. , dar prost nu este ala care cere ci ala care plateste :))) .
 
Ion Popescu a spus:
25/08/2014 09:59
de-abia asteptau un motiv sa creasca preturile. scumpirea "la raft" este de mai mult de 100% in circa o luna. sa mai adaugam ca majoritatea lamiilor vin din turcia si arata groaznic pentru presupusa "calitate I"?

vreau sa vad si eu intr-un market "lamii argentina" lol.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 11 August 2020, 09:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter