COMPANII

Licitatia Metrorex de 440 mil. euro castigata de spanioli, constestata de Astra Vagoane si Alstom

25 martie 2015, ora 11:25 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
metrorexcaf2.jpg
Astra Vagoane Calatori, detinuta de omul de afaceri Valer Blidar, si Alstom Transport, parte a grupului francez Alstom, au contestat la CNSC licitatia organizata de Metrorex pentru cumparare a 51 trenuri noi pentru Magistrala 5, atribuita, potrivit mai multor surse din piata, companiei spaniole CAF.

Contestatiile au fost depuse vineri si luni, iar cele doua cereri au fost conexate. Licitatia vizeaza achizitia a minim 43 si maxim 51 de trenuri pentru Magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon, cu 258, respectiv 306 vagoane, printr-un acord-cadru cu pana la patru contracte subsecvente.

Pentru acest contract, cu o valoare estimata de aproximativ 440 milioane euro, cu TVA, Metrorex a primit oferte din partea Astra Vagoane, Alstom, CAF, CSR (China) si Pesa (Polonia), scrie Mediafax.

Presa a relatat ca procurorii DNA au facut recent perchezitii la Metrorex, fiind suspectate fapte de coruptie in cazul licitatiei prin care compania vrea sa cumpere peste 50 de trenuri de metrou, si ca din alte vagoane, cumparate deja, cad suruburi si lipsesc piese, situatia fiind si in atentia SRI.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 30 Septembrie 2020, 01:36
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter