COMPANII

Maia Morgenstern, agresata de sustinatori RMGC: "Sa ne dati banii inapoi, ne-ati luat locurile de munca!"

14 noiembrie 2013, ora 16:30   | 8 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
maia.jpg
Patru persoane care s-au recomandat drept sustinatori ai proiectului minier de la Rosia Montana au agresat-o verbal, joi dimineata, pe actrita Maia Morgenstern (foto), cunoscuta pentru opozitia fata de aceasta investitie.

Contactata de Centrul de Investigatii Media, actrita Maia Morgenstern, care este si managerul Teatrului Evreiesc din Bucuresti, a povestit ca, in cursul diminetii, a fost anuntata de secretara ca patru ôpersoane din Rosia Montanaö doresc sa stea de vorba cu ea.

Aceasta a povestit ca, in momentul in care a iesit din birou pe hol, cei patru au inceput sa-i vorbeasca pe un ton amenintator: ôSa ne dati banii inapoi, ne-ati luat banii, ne-ati luat locurile de munca, dumneavoastra sunteti de vinaö, a povestit actrita ca i-ar fi spus cei patru barbati.

ôDiscutia s-a purtat intr-un mod rastit si violent verbal, dansii apropiindu-se de mine iar eu retragandu-ma, pana cand, in final, am fost nevoita sa ma retrag in biroul meuö, a lamurit Maia Morgenstern.DailyBusiness Video: Maia Morgenstern, Rosia Montana


Maia Morgenstern a devenit un cunoscut opozant al proiectului minier de la Rosia Montana dupa ce a aparut intr-un spot critic la adresa Rosia Montana Gold Corporationá(video sus),árealizat in 2012 de cei de la Papaya Advertising. In spot, actritaáisi smulge bijuteriile de aur, una cate una, afirmandá"Poftiti domnilor, tot aurul meu, numai lasati-ne in pace!".

Minerii de la Rosia Montana au reactionat atunci imediat.áSindicatul Viitorul Mineritului, organizatie infiintata cu sprijinul RMGC,áa depus o plangere impotriva campaniei de comunicare sociala, plangere la careáConsiliul Roman de Publicitate (RAC) a dat verdict negativ.

Principalele acuzatii aduse de cei de la RMGC se refereau la faptul ca spotul nu a fost filmat la Rosia Montana si ca ar contine scene violente pentru copii. ôNimeni nu sustine ca spotul s-a filmat la Rosia Montana. Ceea ce stim este ca exploatarea de Rosia Montana va arata identic cu cea din spot. Si nu exista spot violent decat daca acel spot instiga la violenta. Ori in reclamele impotriva proiectului Rosia Montana nu exista astfel de sceneö, a spus Robert Tiderle,ámanagerul agentiei de publicitate Papaya.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Tina Mucea a spus:
14/11/2013 20:18
Maia Morgenstern ...no comment! jenant, insa, modul prin care se incearca a fi readus in atentia publicului acest clip... patru ôpersoane din Rosia Montanaö ...nu se stie cine sunt dar le scria in frunte ca sunt ezzact din Rosia Montana ... hai ma, ma "lesi"...
 
Maria a spus:
14/11/2013 21:00
Eu nu aprob agresivitatea din principiu, indiferent de ce "parte a baricadei" ma aflu. Cred ca singura solutie e dialogul social civilizat si matur, de buna credinta, negocierea, gasirea de solutii constructive. Asa ca mi se pare regretabil incidentul, chiar daca sustin exploatarea de la Rosia.
DAR... mi se pare ca sunt semne multe de intrebare. In primul rand, oricine poate declara orice, a identificat cineva persoanele? Au fost retinute, legitimate, s-a confirmat faptul ca sunt rosieni? Pana atunci, povestea asta poate fi orice, inclusiv o diversiune menita a arunca o lumina negativa asupra unei comunitati de oameni pasnici, cum e cea din Rosia Montana.
 
pop a spus:
15/11/2013 09:32
Alo politia nu v-ati sesizat deja ? ce paziti, ca , cind si-a spart unchiu geamul ati sarit imediat.
 
Gheorghescu a spus:
15/11/2013 11:46
La Rosia Montana nu mai exista mineri! RMGC-ul nu intentiona sa faca minerit, ci o exploatare in cariera de suprafata. NU MAI JIGNITI MINERII spunand ca angajatii RMGC, cu rol de presiune, imracati in mineri, sunt mineri. Dac vreti sa vedeti adevarul, mergeti la Rosia Montana si incercati sa va aratati impotriva "proiectului".
A! si abia astept sa-mi ridicati mingea la fileu sa mai discutam despre "investitie".
 
CD a spus:
15/11/2013 12:46
@Tina & Maria. Da, foarte posibil sa fi fost o provocare. Mai ramane de aflat a cui, facuta de cine.
Se are ca acei patru oameni sunt "cu treaba". http://www.nasul.tv/2013/11/14/actorul-mihai-gruia-sandu-a-fost-si-el-abordat-de-agenti-ai-rmgc/
 
Pagini: 12
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 20 Octombrie 2020, 02:37
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter