- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Mentor Group Energy a lansat Eco Verde, program de tratare e deseurilor

15 Sep, 12:11 • Redactia DailyBusiness
Mentor Group Energy a finalizat dezvoltarea programului Eco Verde, prin care se implementeaza solutii de neutralizare a Deseurilor Municipale Solide (DMS) si se produce energie verde, a anuntat marti compania.
Mentor Group Energy a lansat Eco Verde, program de tratare e deseurilor

Majoritatea primariilor din Romania folosesc astazi depozite de gunoaie, care, pe langa faptul ca sunt perimate, polueaza apa, necesita resurse nelimitate de pamant, creeaza un miros suparator, si contribuie la schimbarea climei globale.

In plus, UE a anuntat deja ca solutia depozitelor de gunoaie nu mai este legala, mai mult, aceasta este interzisa in toate tarile membre ale UE. Potrivit acestei directive, depozitele de gunoaie din Romania vor fi inchise pana in 2017. Directivele UE cer ca 50%-60% din totalitatea depozitelor de gunoaie sa fie inchise imediat.

In ultimul deceniu, au fost dezvoltate noi metode pentru rezolvarea acestei uriase probleme, printre care – incineratoare, tratamente biologice, reciclari prin sortare manuala si altele.

Cele mai multe din aceste solutii sunt costisitoare, polueaza si au succese partiale sau nici macar partiale.

In ultimul trimestru, 3 municipalitati si-au confirmat intentia de a participa la programul Eco Verde, incepandu-se deja procesul de finantare pentru acestea, multe altele aflandu-se in faza de consultare.