COMPANII

Mii de soferi de taxi protesteaza in mai multe orase fata de o aplicatie de smartphone

11 iunie 2014, ora 14:17 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
taxi.jpg
Soferii de taxi vor sa transforme miercuri in "parcari uriase" mai multe orase din Europa, printre care Londra, Madrid si Berlin, pentru a protesta fata de aplicatia pentru smartphone Uber, care face legatura intre pasageri si soferii unor masini dispusi sa ofere contra cost servicii de transport.

In Londra, mai multe mii de taximetristi urmeaza sa se intalneasca in Trafalgar Square, iar in Madrid soferii de taxi au anuntat ca isi vor lua o zi libera. Taximetristii din Franta vor sa conduca pe drumuri aglomerate cu viteze foarte reduse. Autoritatile din Londra au avertizat deja populatia asupra protestului si au sugerat utilizarea retelei de metrou, transmite Mediafax.

"Vor face aplicatia si mai vizibila, iar multi oameni vor realiza ca au acum optiuni pe care nu le aveau inainte", a declarat Pierre-Dimitri Gore-Coty, managerul Uber pentru vestul si nordul Europei.

Pe multe piete Uber functioneaza ca o platforma de inchiriere de masini sau de asociere pentru o calatorie si permite utilizatorilor sa intre in contact si sa faca rezervari prin intermediul smartphone-urilor.Aplicatia masoara distanta si timpul pentru a calcula tariful unei calatorii.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 27 Septembrie 2021, 06:48
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter