- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Ministerul IMM-urilor cumpara servicii de consultanta de 17,4 mil. lei

17 Aug, 14:44 • Redactia DailyBusiness
Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert si Mediul de Afaceri intentioneaza sa cumpere servicii de consultanta in valoare de 17,4 mil. lei (4,1 mil. euro), in vederea deschiderii de birouri unice pentru firme, elaborarii de stategii pentru mediul de afaceri si evaluarii barierelor administrative.
Ministerul IMM-urilor cumpara servicii de consultanta de 17,4 mil. lei

Serviciile vor fi achizitionate din fonduri nerambursabile de la Fondul Social European prin Programul Operational de Dezvoltare a Capacitatii Administrative.

Acest program are ca scop sprijinirea administratiei publice si locale pentru modernizarea si optimizarea capacitatii institutionale din structurile sale, potrivit Mediafax.

Ministerul IMM-urilor organizeaza la sfarsitul lunii licitatii restranse accelerate pentru 5 contracte de servicii de consultanta.

In anunturile ministerului se precizeaza ca alegerea licitatiei accelerate este justificata prin dispozitiile Ordinului nr. 51/2009 al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (privind accelerarea procedurilor de licitatie restransa si negociere cu publicare prealabila a unui anunt de participare) si de necesitatea recuperarii intarzierii la graficul de derulare a activitatilor prevazute in documentatia contractului de finantare cu Autoritatea de Management.

MIMMCMA a incheiat in luna aprilie cu Ministerul Administratiei si Internelor cele cinci contracte de finantare prin Programul Operational de Dezvoltare a Capacitatii Administrative.

Proiectele au perioade de implementare cuprinse intre unu si doi ani.