COMPANII

Ministerul Transporturilor va lansa saptamana viitoare licitatia pentru tronsonul de autostrada Cernavoda-Medgidia

27 mai 2011, ora 18:10 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
medgidia.jpg
Ministerul Transporturilor si Infrastructurii va lansa saptamana viitoare licitatia pentru proiectarea si executia tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia si estimeaza ca va semna contractul, care ar putea ajunge la 170 milioane de euro, in luna august.

"Vor avea la dispozitie trei luni pentru proiectare si 12 luni pentru executie, astfel incat la anul, probabil, vom circula pe autostrada pana la Constanta", a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, la o vizita pe santierul autostrazii Bucuresti-Constanta, potrivit Mediafax.

Ea a spus ca firma castigatoare va trebui sa prezinte la inceputul lucrarii sase termene intermediare de executie.
"Daca nu vor respecta fiecare termen, vor avea de platit penalizari de 500.000 euro, la care se adauga 0,1% din valoarea contractului pentru fiecare zi de intarziere", a afirmat ministrul.

Boagiu a spus ca pana la finele lunii iunie soferii vor putea circula pe o banda de sens, pe segmentul de 14 kilometri, dintre Basarabi si Constanta, al tronsonului Medgidia-Constanta, in lungime de 30 kilometri.Pe traseul tronsonului Medgidia-Constanta, arheologii au descoperit un cimitir, datand din jurul anului 1100, in zona Valu lui Traian. Ministrul a spus ca arheologii au termen pana la 5 iunie pentru a muta situl de pe traseu, astfel incat lucrarile la autostrada sa poata continua.
"Daca va fi nevoie, vom dubla echipele de muncitori, astfel incat sa atingem termenele stabilite", a mai spus Boagiu.

Initial, contractul pentru segmentul Cernavoda-Medgidia a fost atribuit companiei franceze Colas, insa Ministerul Transporturilor a reziliat contractul in luna aprilie. Principalul motivul al rezilierii a fost solicitarea Colas privind suplimentarea valorii contractului cu opt milioane de euro, ca urmare a modificarii traseului autostrazii.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 04:42
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter