COMPANII

Miza de jumatate de miliard de euro: Incepe procesul dintre statul roman si Enel

24 septembrie 2014, ora 18:02 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
enell.jpg
Departamentul pentru Energie a fost informat de Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE) ca Tribunalul International de Arbitraj de la Paris a admis cererea de arbitraj in cazul Enel.

SAPE solicita Enel plata unei sume de 521,583 milioane de euro, invocand Optiunea "Put", exact asa cum a fost deja stabilit prin hotararea de Guvern nr. 1163/27.11.2012.

Optiunea "Put" prevede ca Electrica are dreptul de a vinde si Enel are obligatia de a cumpara un pachet de 13,57% din actiunile fostei Electrica Muntenia Sud, in conformitate cu mecanismul de stabilire a pretului, cuprins in contractul de privatizare semnat in iulie 2007.

SAPE este o societate in portofoliul Departamentului pentru Energie, care a fost infiintata in 2014 ca urmare a divizarii partiale a Electrica inainte de listarea la bursa.SAPE gestioneazapachetele minoritare de actiuni detinute la companiile de distributie si furnizare a energiei electrice care au fost privatizate si, inclusiv, litigiile cu investitorii care au preluat fostele filiale Electrica.

Citeste si De ce isi vinde Enel operatiunile din Romania si cine le-ar putea cumpara
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 17:33
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter