COMPANII

Municipiul Constanta, exonerat de plata sumei de 413 milioane lei

21 mai 2018, ora 17:22   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
avocat Georgiana-Raluca Trandafir
avocat Georgiana-Raluca Trandafir
Curtea de Apel Iasi a respins luni, 21 mai 2018, cererea formulată de Polaris M.Holding, privind obligarea Municipiului Constanta la plata sumei de aproximativ 413 milioane de lei drept penalități de întârziere, ca urmare a refuzului municipalității de a majora tarifele pentru serviciile de salubrizare din Constanta.

Municipiul Constanta a fost reprezentat de societatea de avocati Trandafir & Associates in litigiul impotriva Polaris M.Holding – societatea de salubrizare din Constanta.

Litigiul a fost preluat de catre Trandafir & Associates in cursul lunii octombrie 2017, dupa ce oferta de tranzacționare aprobata de Consiliul Local al Municipiului Constanta, in sedinta din data de 3 octombrie 2017, nu a putut fi acceptata de reprezentantul legal al Polaris M.Holding.

Prin oferta, Municipiul Constanta se obliga la plata unei sume de aproximativ 68 de milioane de lei, pentru a inchide definitiv disputa cu Polaris M.Holding.Litigiul este unul dintre cele mai mari din ultimii 10 ani din Romania, raportat la valoarea obiectului sau, precum si la impactul social.

Cauza a implicat analiza si intelegerea aprofundata a legislatiei din domeniul serviciilor publice, sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu o cerere de dezlegare a unor chestiuni de drept – pentru stabilirea intelegerii prevederilor art. 24 alin. (4) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ (obiect al dosarului nr. 3341/1/2017), precum și sesizarea Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a art. 24 alin. (4) din aceeași lege (aceasta nu s-a pronuntat inca).

Echipa Trandafir & Associates dedicata proiectului a fost coordonata de avocatul Georgiana-Raluca Trandafir, care a asigurat si reprezentarea in instanta a Municipiului Constanta.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
cs a spus:
22/05/2018 09:54
Este un articol scris de un amator, banuiesc. Nu intelegi mai nimic... poate doar ca pe avocat il cheama Georgiana-Raluca Trandafir si pe ceilalti beligeranti, cum ii cheama....
Dar ce au avut de impartit, e greu de inteles.... Ce are oferta lansata cu neplata sumei respective, e imposibil de inteles de aici....
Daca e o oferta de pret, de ce scrie autorul articolului ca a refuzat sa plateasca? Era obligat cumva de vreo lege contractuala? Nu-ti convine, nu "accepti".... ce-i asa de complicat, ca sa mergi la judecata. E scumpa oferta, cobor pretentia... eu, municipiu nu-mi permit sa platesc servicii la 413 mil lei, zic ca dau doar 83 mil. lei, Gunoiul vrea mai mult evident, primaria mai putin.... intervine negocierea, ca la piata... ca doar e economie de piata.... nu-i pe tarife, ca la casa de piatra!
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 20:48
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter