COMPANII

Neagu, Transelectrica - Sistemul energetic "a fost violat pe toate partile" in ultimii 20 de ani

30 mai 2014, ora 17:52 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
electricitate.jpg
Sistemul energetic romanesc "a fost violat pe toate partile" in ultimii 20 de ani, dar este inca in functiune, a afirmat Carmen Neagu, presedintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica.

"Deschiderea pietei si interconectarea (pietei energetice cu statele vecine - n.r.) se vor face. Au fost specialisti care au construit un sistem energetic care, imi permit sa spun, desi a fost violat pe toate partile in ultimii 20 de ani, inca este in functiune si Romania pana astazi nu a experimentat un black-out (pana de curent), ba a ajutat tarile vecine in situatii dificile. Ar fi bine sa asiguram energie din capacitati energetice romanesti", a spus Neagu.

Prezent la conferinta, Valentin Mircea, avocat in firma de avocatura Mircea si Asociatii, a afirmat ca Romania are o supracapacitate energetica de productie a energiei care, este insa "iluzorie", pentru ca in mare parte este reprezentata de unitati invechite.

Potrivit lui Mircea, statul are un parti-pris fata de companiile energetice pe care le controleaza, desi ar trebui sa se comporte in mod egal cu toti jucatorii din paiata. De asemenea, "miscarile bruste", precum introducerea impozitului pe constructii speciale, ar trebui evitate sau, daca tot se introduc, macar sa fie bine fundamentate, scrie Mediafax.Citeste si: Neagu, Transelectrica: Romania nu are nevoie de noi capacitati de productie a energiei
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 17 Mai 2021, 18:37
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter